Hlavní obsah

Dojemné! Malý fanoušek překonal rakovinu, radost mu udělala hvězda NHL s podobným osudem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historický zápas za sebou mají hokejisté Pittsburghu s Detroitem. Po více než 19 letech se Tučňáci stali prvním týmem, který v zápase NHL vstřelil více než 10 gólů v jednom zápase, a radovali se z vítězství 11:2. Jednou brankou se na vysoké výhře podílel i útočník Brian Boyle, který spolu s gólmanem Casey DeSmithem udělal radost malému fanouškovi, který překonal rakovinu. Sám Boyle se s ní také před několika lety potýkal.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Gólman Detroitu Alex Nedeljkovic zasahuje proti střele Briana Boyla.

Článek

Dojemný moment se odehrál ještě před utkáním, kterým se Penguins zapsali do historie. Jejich malý fanoušek Bryson přišel na zápas s transparentem, na kterém stálo: „Oficiálně jsem překonal rakovinu. Nechce se nějaký z hráčů se mnou vyfotit, aby mi pomohl to oslavit?"

Jako první se u něj zastavil gólman DeSmith, který začal ochotně pózovat pro společný snímek. Malého klučiny si všiml i útočník Boyle, který se k fotografii připojil, a dokonce mu poté přes mantinel hodil puk. Statečný fanoušek měl velkou radost, a to ještě netušil, co mu jeho oblíbenci předvedou na ledě. Klub před utkáním sdílel jeho fotografii na svém Twitteru s popiskem: "Pojďme vyhrát pro Brysona!"

Gesto Boyla bylo o to dojemnější, že on sám s rakovinou bojoval. V září roku 2017 mu byla diagnostikována rakovina krve. O pár měsíců později se však opět vrátil na led a ohlásil, že rakovinu zdárně překonal.

Reklama

Související témata: