Hlavní obsah

Edmonton - NY Islanders 4:1Draisaitl zazářil čtyřmi body a dovedl Edmonton k druhé výhře v řadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Německý hokejový reprezentant Leon Draisaitl režíroval vítězství Edmontonu Oilers, když se při výhře 4:1 nad New Yorkem Islanders podílel na všech čtyřech brankách (1+3), jeho hvězdný parťák Conor McDavid ukončil třízápasové čekání na bod, když zapsal gól a asistenci. Pro Edmonton se jednalo v rámci tohoto ročníku NHL o druhou výhru v řadě, což se kanadskému týmu povedlo vůbec poprvé v sezoně. Radovalo se také Colorado, které porazilo Seattle 5:1.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Leon Draisaitl (vpravo) s Conorem McDavidem režírovali výhru Edmontonu nad Islanders

Článek

Nový trenér Edmontonu Kris Knoblauch mohl být se svou premiérou na lavičce Oilers spokojený. „Už jen být v roli hlavního trenéra je neuvěřitelné. To, že jsme zápas dovedli do vítězného konce, je bonus navíc,“ řekl pětačtyřicetiletý kouč, který až do neděle vedl Hartford Wolf Pack v AHL.

Jeho tým výborně zareagoval na brzký gól Mathewa Barzala a hlavně díky skvělé třetí třetině si došel pro čtvrtou výhru v sezoně. „Dnešní výkon mě potěšil. V první polovině zápasu jsme nebyli lepším týmem, ale byli jsme trpěliví, zbytečně jsme neriskovali,“ dodal Knoblauch.

Na Barzalovu trefu ze čtyřicáté sekundy odpověděl v 15. minutě Draisaitl, jenž se prosadil pošesté v ročníku. Na další branku se čekalo až do 48. minuty, v níž se po přesilovkové akci McDavida a Draisaitla prosadil Zach Hyman.

O necelé dvě minuty později udeřili Oilers v přesilové hře podruhé. Po další Draisaitlově asistenci se prosadil McDavid a skóroval po dlouhých osmi zápasech. „Jsem rád, že si stále pamatuju, jak dát gól,“ řekl McDavid. „Zápas jsme vyhráli díky skvělým přesilovým hrám. Ve třetí části jsme do hry dokázali dát to, co nám dlouhodobě chybělo,“ dodal kapitán.

Skóre uzavřel do prázdné branky Evander Kane. Draisaitl asistoval i u jeho gólu a počtyřiadvacáté v kariéře zaznamenal v jednom zápase čtyři body. V historických klubových tabulkách se německý centr osamostatnil na šestém místě před Paulem Coffeyem.

MacKinnon dovedl Coloradlo k výhře

Colorado se radovalo po dvou prohrách. Hokejisté Avalanche se během volného dne oklepali z domácího debaklu od St. Louis 2:8 a v Seattlu dominovali. Domácí vedli po úvodní dvacetiminutovce 1:0, zbytek zápasu patřil hostům.

Na vedoucí branku navrátilce do sestavy Kraken Brandona Taneva odpověděl ve 33. minutě Mikko Rantanen. O dvě minuty později poslal Colorado do vedení Ross Colton, jenž využil přesilovku. Třetí dějství bylo v režii hokejistů Avalanche, kteří Seattlu dovolili jedinou střelu na branku. Sami ohrozili Joeyho Daccorda dvanáctkrát a třikrát skórovali. Prosadili se Cale Makar, Jonathan Drouin a Valerij Ničuškin.

Makar vstřelil 69. gól v základní části NHL a mezi obránci se osamostatnil na třetím místě klubových tabulek. Na vedoucího Tysona Barrieho pětadvacetiletému bekovi chybí šest přesných tref.

NHL:
Edmonton - NY Islanders 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Branky: 15. Draisaitl, 48. Hyman, 50. McDavid, 58. Kane - 1. Barzal. Střely na branku: 32:33. Diváci: 17:881. Hvězdy zápasu: 1. Draisaitl, 2. Skinner, 3. McDavid (všichni Edmonton).
Seattle - Colorado 1:5 (1:0, 0:2, 0:3)
Branky: 7. B. Tanev - 33. Rantanen, 35. Colton, 45. Makar, 50. Drouin, 57. Ničuškin. Střely na branku: 19:31. Diváci: 17.151. Hvězdy zápasu: 1. Rantanen, 2. D. Toews, 3. Georgiev (všichni Colorado).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články