Hlavní obsah

Střela jako v basketbalu. Gudas zapsal hodně kuriózní trefu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenhle oblouček z dálky, který rozvlnil síť, nemohl být přesnější. Střela Radka Gudase připomínala spíš basketbal, ale český tvrďák ji předvedl v hokeji. Dokonce v nejslavnější lize světa NHL. Kuriózním gólem pečetil výhru Anaheimu 4:1 nad trápícím se San Jose a srazil trojici krajanů na kolena.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Radko Gudas si zapsal hodně kuriózní trefu

Článek

Běžel začátek třetí třetiny a český obrácnce dostal pas na modrou čáru. Rozhodl se tvrdě vypálit, do rány mu ale vložil hokejku hostující Mike Hoffman. Kotouč se však vznesl do vzduchu a dopadl pro Gudase velmi šťastně až do sítě. Gólman Blackwood nechápal, že puk skončil za jeho zády. A nedosáhl na něj rukavicí ani obránce Vlasic, jenž se natahoval marně.

„Fanoušci byli asi stejně překvapení jako já,“ usmál se po utkání Gudas. „Jsem rád, že mi to tam spadlo,“ pochvaloval si po druhém gólu v sezoně. Naopak San Jose se třemi Čechy znovu smutnilo. „Tahle situace nás dorazila, vážně těžký moment,“ smutnil český centr Tomáš Hertl. „Občas padají i takové góly. Pokud nevystřelíte, nikdy se to nedozvíte. Proto i my musíme víc sypat puky na branku, pak přijdou i podobné odrazy,“ velel Hertl.

Asistencí se podepsal pod jedinou trefu Žraloků, kteří sice minulý týden zapsali první dvě vítězství v sezoně, ale teď znovu dvakrát jednoznačně prohráli a utápí se na posledním místě tabulky Západní konference. „Přitom jsme nehráli špatně, ale musíme zlepšit přesilovky a dávat víc gólů,“ mínil Hertl.

Naopak Anaheim se po bídném začátku rozjel. Nedávno sice Kačeři přišli o šňůru šesti výher, ale teď se vrátili na vítěznou vlnu a okupují pozice zaručující postup do play off. „Sezona je pořád ještě mladá, ale myslím si, že děláme kroky správným směrem. Po většinu času hrajeme ten správný hokej,“ liboval si 33letý Gudas.

Reklama

Související témata: