Hlavní obsah

Drsný střet dvou kamarádů. Kempný hokejkou do obličeje sundal Voráčka, toho jel pomstít spoluhráč

Toronto/Praha

V reprezentaci spolu zažili Světový pohár 2016 v Torontu, o rok později i mistrovství světa v Paříži. Hokejisty Jakuba Voráčka a Michala Kempného navíc pojí přátelský vztah, před necelými dvěma měsíci třeba obránce Washingtonu přijal pozvání ryšavého forvarda Philadelphie k fotbalovému charitativnímu utkání pro Voráčkovu nadaci. Ve čtvrtečním utkání NHL ale stáli proti sobě a dostali se i do jedné nepříjemné situace. I když nezaviněně...

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Philadelphie Jakub Voráček se v bolestech svíjí na ledě po zásahu hokejkou do obličeje od krajana a zadáka Washingtonu Michala Kempného.

Článek

Běžela teprve čtvrtá minuta duelu, když se Kempný u střídačky Philadelphie pokoušel odehrát skákající kotouč. To se mu ovšem nepodařilo a promáchl. Místo puku naopak čepel jeho hole nešťastně zasáhla přijíždějícího Voráčka do obličeje.

Ten se okamžitě poroučel k ledu, při pádu mu dokonce spadla z hlavy helma. Voráčka se ihned vydal pomstít jeho spoluhráč Sean Couturier, který vystartoval po Kempném. K větší šarvátce ale nakonec nedošlo a sudí celou situaci ukončili dvouminutovými tresty za hrubost pro Kempného i Couturiera.

Po utkání měl ovšem důvod k radosti Voráček. Flyers zvládli i druhý soutěžní zápas po restartu NHL, když na výhru 4:1 nad Bostonem navázali triumfem 3:1 nad Capitals. „Líbí se mi naše pracovní morálka a jak se snažíme hrát chytře," pochvaloval si kouč Alain Vigneault.

Foto: Cole Burston, ČTK/AP

Obránce Washingtonu Radko Gudas zastavuje puk před svým krajanem ve službách Philadelphie Jakubem Voráčkem. V brance Capitals je připraven zakročit Braden Holtby.

Mužstvo drží výbornými výkony brankář Carter Hart s Brianem Elliottem a zatím tak ani moc nevadí, že elitní útočná formace Letců střelecky mlčí. Voráček má ze dvou zápasů jen asistenci, jeho parťáci Claude Giroux a Sean Couturier dokonce zůstávají bez bodu.

Zastupuje je ale řada vedená centrem Kevinem Hayesem se Scottem Laughtonem a Travisem Konecnym na křídlech, kteří dohromady zaznamenali už deset bodů (3+7). „Je to teď naše nejlepší řada. A skvěle i brání," pokyvuje hlavou Vigneault.

„Hokej je týmová hra, potřebujeme, aby přispívali všichni jak v defenzivě, tak v ofenzivě. Brankáři chytají výborně, obránci dobře rozehrávají puky a útočníci se dobře vracejí, aby je podpořili. Není pochyb, že naše top lajna se momentálně nedostává do těch šancí, které od nich očekáváme, ale jsou to tři kluci, kteří tvrdě makají a určitě budou v dalších zápasech efektivní," věří Vigneault, že lajna s Voráčkem půjde herně nahoru.

Třeba už v sobotním zápase s Tampou, jehož vítěz ovládne tabulku skupiny o nasazení pro play off Východní konference.

Reklama