Hlavní obsah

Dva metry, 110 kilo a bitka roku jako ze starých časů. NHL obchází postrach z Rangers

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je mu teprve 21 let, v NHL odehrál pouhé čtyři zápasy, ale už teď si zjednává nevídaný respekt. Matt Rempe na ledě Philadelphie zaznamenal svůj první gól za New York Rangers a spolu s Nicolasem Deslauriersem předvedl i dosud nejtvrdší pěstní souboj sezony. Jen se podívejte!

Foto: ČTK/AP

Nicolas Deslauriers (44) z Philadelphie Flyers a Matt Rempe (73) z New York Rangers

Článek

Občas se pod pojem bitka vejde i celkem lehká strkanice. Hráči sice shodí rukavice, ale nerozdají žádné pumelice a pak zamíří na trestné lavice. Ve Wells Fargo Center byla ale k vidění řežba jako ze starých časů Broad Street Bullies.

Čtyřicet sekund létaly z obou stran bomby. Dvě stě tři centimetrů měřící a 110 kilogramů vážící Rempe těžil z výškové převahy a většího dosahu, třiatřicetiletý Deslauriers (185 cm/100 kg) z pevnějšího postoje a zkušeností. Brzy po sérii ran oběma odlétly helmy. Domácímu tvrďákovi se v závěru podařilo vyhrnout dres nad Rempeho hlavu a protivníka složit k ledu.

„Zápas hned dostal šťávu,“ pousmál se Rempe, kterého Deslauriers vyzval už během rozcvičky. A hned v čase 3:00 začala pěstní show, během které se pamětníci z řad fanoušků Flyers mohli zasnít a vzpomínat na časy, kdy NHL strašili bitkaři Dave Schultz a Bob Kelly.

Newyorský obřík Rempe debutoval v NHL teprve 18. února v zápase pod širým nebem proti Islanders, kde se hned pobil s veteránem Mattem Martinem. V dalším utkání s Devils byl po 13 sekundách pobytu na ledě vyloučen do konce za loket v obličeji Nathana Bastiana. Ve čtyřech startech odehrál dohromady jen 15 minut, ale posbíral celkem 27 trestných minut.

„Miluje to, co dělá. Rád se prostě bije a je fyzicky aktivní,“ tvrdil kouč Peter Laviolette. Kanadský útočník z Calgary odkojený vyhrocenými bitvami o Albertu se ale tentokrát nečekaně zapsal i do newyorské historie.

V čase 46:31 se postavil před domácí brankoviště a za Samuela Erssona nohou tečoval střelu Barclayho Goodrowa. Upravil tak na konečných 2:1 pro hosty, kteří desátou výhrou v řadě vyrovnali klubový rekord.

„V jeho podání docela pěkný večer. Za svoji práci dostal odměnu,“ pochvaloval si Laviolette. „Něco jsem cítil na holeni. Asi nejšerednější premiérový gól v historii NHL,“ vtipkoval šťastný Rempe. A Rangers díky němu zase bodově srovnali krok s Bostonem na čele Východní konference.

V dalších zápasech se od Rempeho žádný gólostroj čekat nedá, ale pro spoluhráče je jeho přítomnost v zápasové sestavě důležitá.

„Když se něco stane, skočí na led a někoho to bude hodně bolet,“ řekl ruský gólman Rangers Igor Šesťorkin. NHL obchází nový postrach.

Reklama