Hlavní obsah

Vancouver - Los Angeles 4:1Dva střelci, čtyři góly. Vancouver si vyšlápl na Los Angeles

Aktualizováno

Hokejisté Vancouveru v jediném zápase pátečního programu NHL porazil Los Angeles 4:1 a vyhráli podruhé za sebou. Po dvou gólech vstřelili Elias Pettersson a Brock Boeser, který zaznamenal vůbec první trefy v letošní sezoně. Jedinou branku Kings vstřelil Blake Lizotte.

Foto: Bob Frid-USA TODAY Sports, Reuters

Forvard Vancouveru Elias Pettersson překonává gólmana Los Angeles Jonathana Quicka.

Článek

Po bezbrankové první třetině otevřel skóre ve 26. minutě Pettersson. Švédský forvard přesnou střelou zakončil rychlý přechod Canucks do útočného pásma a poslal domácí do vedení.

Po pěti minutách využil přesilovku Boeser a svým prvním gólem v sezoně zvýšil na 2:0. Útočník, který čtyřikrát z posledních pěti ročníků překonal hranici 20 branek, čekal na svou první trefu dlouhých jedenáct zápasů.

Lizotte ve 34 minutě snížil na 1:2, ale domácí díky Petterssonovi ještě ve druhé části znovu odskočili na rozdíl dvou tref. Čtyřiadvacetiletý Švéd zaznamenal 22. bod v sezoně a posunul se do elitní desítky ligové produktivity.

Ve třetí třetině uzavřel skóre svým druhým gólem v zápasu Boeser a pomohl tak Canucks ke druhé výhře za sebou. Domácí, kteří v úvodu sezony čekali na první vítězství sedm kol, se posunuli na 13. místo Západní konference. Los Angeles i přes prohru zůstává druhé.

"Myslím, že jsme odehráli nejlepší zápas v sezoně. Je jasné, že nás soupeř občas zatlačil, my jsme si s tím ale dokázali poradit a došli jsme si pro výhru. Důležitý byl výkon brankáře, který odchytal výborné utkání," řekl trenér Vancouveru Bruce Boudreau.

Gólman Thatcher Demko kryl 37 střel. Skvělý výkon předvedl především ve třetím dějství, kdy zastavil všech 16 pokusů a nedovolil hostům vstřelit kontaktní gól. Šestadvacetiletý brankář přitom neprožívá jednoduchou sezonu. V obou sledovaných brankářských statistikách patří k nejhorším v NHL a ve dvanácti zápasech vychytal pouze dvě výhry. Výkon proti Los Angeles pro něho byl vítanou vzpruhou.

"Včera jsem dobře potrénoval a připravil se na zápas. Věděl jsem, že se potřebuju nastartovat a zápas proti Kings pro mě byl tou správnou příležitostí. Jsem rád, že to vyšlo a doufám, že věci konečně půjdou tím správným směrem," řekl Demko, jenž poprvé v sezoně inkasoval méně než tři góly.

Vancouver - Los Angeles 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Branky: 26. a 35. E. Pettersson, 31. a 46. Boeser - 34. Lizotte. Střely na branku: 25:37. Diváci: 18 841. Hvězdy zápasu: 1. Boeser, 2. Pettersson, 3. Demko (všichni Vancouver).

Reklama

Související témata: