Hlavní obsah

Pastrňák, Krejčí a spol. pokračují v tažení za pohárem, kouč neváhá tasit nečekaný trumf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen velice produktivní David Pastrňák, nebo v životní formě chytající Linus Ullmark. Boston Bruins má v hokejové NHL i další trumfy, díky nimž se v úvodních měsících sezony pohybuje na čele tabulky. Patří mezi ně i přesilová hra s pěti útočníky, k níž trenér Jim Montgomery s oblibou sahal zejména v době, kdy měl na marodce elitního zadáka Charlieho McAvoye. „Hrozně smekám před Montgomerym. To, co udělal s Bostonem, kdy ho každý odepisoval, jaký měli start, jak dal klukům role, jak se toho nebojí…“ chválí 53letého kouče Radek Duda v Příklepu na Sport.cz.

Boston si v tažení za pohárem pomáhá i neobvyklým trenérským tahem. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Bývalý český reprezentant upozorňuje na důležitost přesilových her v současném hokeji. „Rozdíl v zápasech dělají standardní situace, kdy tam musíš poslat nejlepší hráče a musíš je mít," odpovídá moderátorovi Honzovi Homolkovi.

Přestože Montgomery občas nasadí i pět útočníků do elitní přesilovkové řady, stále má mezi svými forvardy kam sáhnout i pro druhou lajnu. „Máte tam Halla za šest milionů, ten také nebude šťastný, že chodí až jako druhý, ale on si to prostě obhájí," oceňuje Duda na trenérovi Medvědů.

Vrána se v utajení připravuje na návrat. Experti oceňují přístup NHL v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Za zmínku stojí, že při absenci McAvoye, který byl ze hry po operaci ramene téměř do poloviny listopadu, se často objevoval na modré čáře během přesilových her David Krejčí. 36letý český centr na sobě přitom nenechal znát, že není čistokrevným ofenzivním bekem. Čas od času si navíc prohodil pozici i s Davidem Pastrňákem.

Vrána se v utajení připravuje na návrat. Experti oceňují přístup NHL v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Mladší z českých Davidů jinak v obvyklém přesilovkovém rozestavení 1-3-1 bývá obvykle na levé straně, zatímco pozici uprostřed zaujímá Patrice Bergeron a zprava ohrožuje soupeřovu bránu Brad Marchand. Clonění před bránou má pak na starost Jake DeBrusk.

Více ve videu z pořadu Příklep.

Reklama

Související témata: