Hlavní obsah

Do Pittsburghu se vrací Bonino, Penguins přivedli i Kulikova

Pittsburgh získal v den uzávěrky přestupů v hokejové NHL obránce Dmitrije Kulikova z Anaheimu a Nicka Bonina ze San Jose. Na oplátku poslal do kalifornského klubu za ruského beka Brocka McGinna a výběr ve třetím kole draftu 2023. Čtyřiatřicetiletého útočníka, který s Penguins vybojoval v letech 2016 a 2017 Stanleyův pohár, vyměnili za výběry v sedmém kole letošního draftu a v pátém kole příštího draftu.

Foto: Stan Szeto, Reuters

Americký hokejový útočník Nick Bonino (vpravo) v dresu San Jose Sharks.

Článek

Pro Kulikova jde během čtrnácti sezon v NHL o osmé působiště. Polovinu kariéry strávil na Floridě, která si jej vybrala v roce 2009 v prvním kole draftu. Následně prošel kabinami Buffala, Winnipegu, New Jersey, Edmontonu, Minnesoty a Anaheimu. Dvaatřicetiletý zadák si v 866 utkáních připsal 213 bodů za 45 branek a 168 asistencí.

Kulikov odehrál v aktuálním ročníku 61 utkání, ve kterých strávil na ledě v průměru dvacet minut a dosáhl bilance tří branek a 12 přihrávek. Kontrakt má platný jen do konce této sezony.

McGinn mění dres potřetí. Kariéru v NHL odstartoval v Carolině, kde nastupoval od sezony 2015/16 šest let. Poslední dva roky působil v Pittsburghu, který jej ale před dvěma dny umístil na seznam volných hráčů, aby si udělal místo pod platovým stropem. Devětadvacetiletý kanadský útočník nasbíral v tomto ročníku 16 bodů za deset gólů a šest přihrávek v 60 utkáních.

Bonino hraje NHL čtrnáctou sezonu. Začínal v Anaheimu a pak prošel Vancouverem, Pittsburghem, Nashvillem, Minnesotou a San Jose. Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa dosud odehrál v základní části 820 zápasů s bilancí 158 gólů a 195 asistencí. V této sezoně má na kontě 10 branek a devět přihrávek v 59 utkáních. Po jejím skončení mu vyprší dvouletá smlouva na čtyři miliony dolarů.

Do výměny se zapojil i Montreal. Kanadský klub získal z Pittsburghu obránce Tonyho Sunda a od San Jose dostal páté kolo draftu 2024. Zavázal se, že uhradí polovinu platu Bonina a k Sharks uvolnil obránce Arvida Henriksona.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články