Hlavní obsah

Nechtěný Vrána opouští Detroit, míří do St. Louis

Aktualizováno

Hokejový útočník Jakub Vrána se v NHL stěhuje z Detroitu do St. Louis. Red Wings sedmadvacetiletého pražského rodáka krátce před uzávěrkou přestupů vyměnili za jiného útočníka Dylana McLaughlina a výběr v sedmém kole draftu v roce 2025. Výměnu oznámily oba kluby na sociálních sítích.

Vrána se v utajení připravuje na návrat. Experti oceňují přístup NHL v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Vrána v tomto ročníku odehrál za Detroit pouze pět utkání. Po dvou říjnových duelech nastoupil do asistenčního programu NHL a hráčské asociace NHLPA, který pomáhá hokejistům i jejich rodinám v případě psychických problémů, závislostí a dalších záležitostí.

Na konci kalendářního roku Red Wings českého útočníka poslali na farmu a v závěru února se Vrána dočkal dalších tří startů v NHL. Na kontě má pouze gól a přihrávku z říjnového utkání proti New Jersey, na farmě v Grand Rapids si v 17 duelech připsal 11 bodů.

S Detroitem se Vrána loučí po dvou letech, do klubu přišel v únoru 2021 z Washingtonu a v srpnu v novém působišti podepsal tříletou smlouvu na 16,25 milionu dolarů. Za Capitals hrál odchovanec letňanského klubu od roku 2016 a v roce 2018 s nimi získal Stanley Cup.

Bronzový medailista z loňského mistrovství světa odehrál v základní části NHL celkově 326 zápasů, v nichž nastřílel 98 gólů a přidal 91 asistencí. Dalších 38 duelů a osm bodů přidal v play off.

Původně čtyřčlenná česká skupina v Detroitu se před dnešní uzávěrkou přestupů zmenšila na polovinu, už ve středu byl vyměněn obránce Filip Hronek do Vancouveru. V klubu tak zatím zůstali útočníci Dominik Kubalík a Filip Zadina. V St. Louis bude Vrána jediným Čechem.

Reklama

Související témata: