Hlavní obsah

Edmonton povolal Davida Musila. Stane se druhým českým následovníkem otce v NHL?

Edmonton

Edmonton prožívá nepovedený ročník, který pro něj už jistojistě skoční základní částí, a tak má alespoň možnost dát šanci mladíkům. Čerstvě povolaným hráčem z farmářského celku Oklahoma City je obránce David Musil. Syn Františka Musila a vnuk Jaroslava Holíka by se mohl dočkat premiéry proti Calgary, kde se narodil.

Foto: Profimedia.cz

David Musil na draftu obléká dres Edmontonu.

Článek

Český hokejový obránce David Musil byl povolán z farmy v Oklahomě City z nižší AHL do prvního týmu Edmontonu. Jednadvacetiletý syn mistra světa z roku 1985 Františka Musila, který je skautem Oilers, by si tak mohl odbýt premiéru v NHL. Edmonton dnes nastoupí proti Calgary, kde se vnuk Jaroslava Holíka narodil.

Musila draftoval Edmonton v roce 2011 v druhém kole jako 31. hráče v pořadí. Na farmě Oilers hraje od sezony 2013/14, v které vedle Oklahomy City nastoupil ve třech zápasech i za Bakersfield v ECHL. V této sezoně AHL si připsal v 62 zápasech deset bodů za jednu branku a devět asistencí.

Jihlavský odchovanec působí v zámoří od roku 2009, kdy odešel do juniorské WHL. Tam strávil tři sezóny a část další v celku Vancouver Giants a pak se přesunul do týmu Edmonton Oil Kings. V nižší AHL má na kontě celkem 123 zápasů a 22 bodů za tři góly a 19 přihrávek.

Jeho otec František Musil je skautem Edmontonu a mistrem světa z roku 1985, v NHL za Minnesotu North Stars, Calgary, Ottawu a Edmonton sehrál 797 utkání a dalších 42 přidal v play off. Pokud by David Musil nastoupil, stal by se druhým českým hokejistou, který by ve slavné soutěži následoval svého otce. Dosud jediným je Jiří Šlégr, který šel ve stopách Jiřího Bubly.

Reklama

Související témata: