Hlavní obsah

Erat: Po Vokounově zranění budeme asi muset hladovět

Před startem nového ročníku NHL byl Martinu Eratovi prorokován zlomový rok. Český hokejový útočník naplnil prognózy bezezbytku. V omlazeném týmu Nashvillu se zabydlel v elitní formaci, kde září společně se zkušeným Paulem Kariyou. V rozhovoru pro Sport.cz však vicemistr světa z Lotyšska přiznal, že poslední utkání nevyšla Predators podle představ.

Článek

Poslední dva zápasy jste odehráli proti týmům ze suterénu tabulky. Jak proti Chicagu, tak na ledě Phoenixu jste však nedokázali udržet vedení a nakonec soupeři podlehli. Kde se stala chyba?

Je to především v nás, hráčích. Upustili jsme od našeho stylu hry a to se nám vymstilo. Měli bychom se sami na sebe podívat do zrcadla a zjistit, kdo hraje dobře a kdo ne.

Většina vašich letošních utkání skončila rozdílem jediné branky. Jak moc v těchto případech schází zraněný Tomáš Vokoun?

Jeho absence není až tak citelná. Druhý brankář Chris Mason chytá také dobře.

Tomáš Vokoun je prý mimochodem velmi zdatným kuchařem. Během zranění má jistě více volného času. Už vás během své zdravotní pauzy něčím pohostil?

Myslím, že teď budeme chvíli hladovět (smích). Má zlomený palec, takže teď delší dobu nic neuvaří.

Kdy by se mohl vrátit do zápasového zatížení?

Asi až v lednu.

Přestože žádný hráč Predators nefiguruje v elitní třicítce kanadského bodování soutěže, patříte mezi nejčastěji skórující týmy Západní konference. Spoléháte hodně na podporu vaší ofenzivně laděné obrany?

Určitě. Máme hodně vyrovnaný tým. V prvních třech pětkách jsou hráči, kteří dokáží vstřelit gól, což je moc dobře.

Na dvojutkání ve Philadelphii a St. Louis se k vašemu týmu připojili také otcové hráčů. Uvítal jste tuto akci?

Můj otec se neúčastnil, protože přes oceán je to přece jen dlouhá cesta. Každopádně to byla super akce. Otcové alespoň poznali, jak se v NHL cestuje a zjistili, že to není ten nejlepší chlebíček.

V St. Louis jste také zavítali na exkurzi do místního pivovaru. Okusil jste nějaké vzorky?

Popravdě jsem toho moc neotestoval. Největším zážitkem ze St. Louis byla sněhová bouře, kvůli které jsme uvízli na letišti a museli zůstat ještě jednu noc.

Určitě sledujete na dálku dění v české extralize. Kdo je vaším favoritem? Zlín, kde jste v období výluky NHL působil, nebo Znojmo, kde působí váš bratr?

Je to tak padesát na padesát. Fandím Zlínu, ale taky bráchovi.

Reklama

Související témata: