Hlavní obsah

Dallas - Minnesota 7:4Faksa přispěl ke kanonádě asistencí, Stars se doma daří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm různých střelců Dallasu se podepsalo pod výhru Stars 7:4 nad Minnesotou v jediném odehraném utkání pondělního programu NHL. Osmou asistencí v sezoně se na úspěchu týmu z Texasu podílel i český útočník Radek Faksa a vyrovnal tak s předstihem zisk z minulé sezony. Zbylé čtyři plánované zápasy byly kvůli koronaviru odloženy.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Gólová radost hokejistů Dallasu.

Článek

Dallas do utkání vlétl a po třech minutách hry vedl již 2:0. Hokejisté Wild dokázali tlak domácích otupit a v průběhu první části dvoubrankové manko smazali. Poslední slovo v první třetině ovšem měli opět hokejisté Stars, které poslal do vedení 3:2 Tyler Seguin.

Druhé dějství nabídlo po jedné brance na každé straně, domácí tak po čtyřiceti minutách vedli 4:3. Ve třetí třetině Dallas své vedení ještě zvýšil a výhrou 7:4 vrátil Minnesotě sedmigólový příděl z prvního zápasu v sezoně, jejž Wild ovládli 7:2.

Faksa si svůj desátý bod v sezoně připsal u závěrečného gólu Stars, který vstřelil do opuštěné branky Wild Jamie Benn. Dallasu se v domácí American Airlines Center v poslední době daří, od 10. listopadu zvítězili už v desátém utkání a v tomto ohledu vládnou celé NHL.

Dva kanadské body za gól a asistenci získali Benn a obránce Miro Heiskanen. Naděje Minnesoty drželi tříbodový Kirill Kaprizov a střelec dvou branek Kevin Fiala. Wild i přes čtvrtou prohru za sebou vedou Západní konferenci, Stars jsou jedenáctí.

Výsledek pondělního zápasu NHL:
Dallas - Minnesota 7:4 (3:2, 1:1, 3:1)
Branky: 2. Pavelski, 4. Lindell, 17. Seguin, 29. Hintz, 43. Peterson, 44. M. Heiskanen, 59. Jamie Benn (Faksa) – 16. a 56. K. Fiala, 6. Hartman, 38. Kaprizov. Střely na branku: 29:23. DIváci: 18 237. Hvězdy zápasu: 1. Gurjanov, 2. M. Heiskanen (oba Dallas), 3. Kaprizov (Minnesota).
Utkání Edmonton - Anaheim, New York Islanders - Montreal, Detroit - Colorado a Buffalo - Columbus byla odložena.

Reklama

Související témata: