Hlavní obsah

Ottawa - Tampa Bay 4:0Fantastický Tkachuk premiérovým hattrickem v NHL sestřelil Paláta a spol.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa/Praha

Nedělní program hokejové NHL odstartovala předehrávka Ottawy s obhájci Stanleyova poháru z Tampy. Blesci byli po pěti výhrách v řadě nečekaně bezzubí v zakončení, Senátoři naopak proměnili čtyři z 23 střel. Premiérovým hattrickem v kariéře v NHL se blýskl dvaadvacetiletý útočník Brady Tkachuk.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Dvaadvacetiletý útočník Brady Tkachuk (vpravo) se blýskl proti Tampě hattrickem.

Článek

Hokejisté Ottawy šli do vedení po polovině první třetiny zásluhou dvaadvacetiletého útočníka Joshe Norrise. Od druhé části už úřadoval jeho vrstevník Brady Tkachuk. Ten se nejprve dvakrát trefil z přesilovky, a poté dovršil hattrick gólem do prázdné branky.

V zápase se také zaskvěl gólman Anton Forsberg, který odchytal první čisté konto. Nepustil ani jednu z 25 střel Tampy a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

.

Výsledky NHL
Ottawa - Tampa Bay 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 24., 26. a 57. B. Tkachuk, 13. Norris. Střely na branku: 23:25. Diváci: 13.076. Hvězdy zápasu: B. Tkachuk, 2. Batherson, 3. A. Forsberg (všichni Ottawa).

Reklama

Související témata: