Hlavní obsah

Finský hokejový útočník Laine prodloužil v Columbusu smlouvu o čtyři roky

Finský útočník Patrik Laine podepsal nový čtyřletý kontrakt s Columbusem, díky němuž si vydělá 34,8 milionu dolarů. Klub se s čtyřiadvacetiletým hokejistou se statusem chráněného hráče dohodl krátce předtím, než dnes vypršela lhůta pro přijetí takzvané kvalifikační nabídky.

Foto: Derik Hamilton, ČTK/AP

Finský útočník Patrik Laine podepsal nový čtyřletý kontrakt s Columbusem.

Článek

"Prodloužení smlouvy s Patrikem Lainem bylo toto léto jednou z našich priorit. Je nedílnou součástí týmu, který v Columbusu budujeme," uvedl generální manažer Blue Jackets Jarmo Kekäläinen.

Columbus získal Laineho v lednu 2021 výměnou z Winnipegu, jenž si rodáka z Tampere vybral jako celkově druhého na draftu v roce 2016. V minulé sezoně Laine nasbíral v 56 zápasech 56 bodů (26+30) a celkově má v NHL bilanci 327 bodů (176+151) ve 407 zápasech.

Aby získal finanční prostor pro Laineho, vyměnil v pátek Columbus útočníka Olivera Bjorkstranda do Seattlu za výběry v 3. a 4. kole draftu v roce 2023. Sedmadvacetiletý Dán hrál za Blue Jackets od roku 2016, v minulé sezoně si vylepšil kariérní maximum na 28 gólů a 57 bodů z 80 zápasů.

Reklama

Související témata: