Hlavní obsah

Finský průnik oblafnul Hronka. Tři týdny po debaklu Sharks nachystali odvetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otřepaná fráze, že v NHL může každý porazit každého, nabrala nový význam v San Jose. Nejhorší tým sezony si doma vyšlápnul 4:3 na Vancouver, od kterého přitom na začátku měsíce schytal ve stejné hale desetigólový debakl.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Obránce Vancouveru Filip Hronek v utkání proti San José

Článek

Obránce Canucks Filipa Hronka asi bude v myšlenkách ještě nějakou dobu strašit průnik finského útočníka Sharks Mikaela Granlunda, který na startu třetí třetiny projel celým hřištěm, oklamal českého zadáka a mazácky zakončil.

„Otevřel se mi prostor, nějak jsem obešel obránce a dokázal jsem puk dostat za čáru,“ nedělal ze svého zakončení vědu Granlund. „Ale hezký pocit to byl, to jo.“

Kouč poražených Rick Tocchet nebyl evidentně spokojený s Hronkovým přístupem k bránění finského forvarda. „Nemůžete ho nechat jen tak bruslit středem. Ale nebylo to jen tím, nebyli jsme na tuhle akci vůbec připraveni.“

V Kalifornii se však po katastrofálním začátku dávají věci pomalounku dohromady. I když k ideálu mají Sharks pořád světelné roky daleko. „Vzpomeňte si ale, kde jsme byli před třemi týdny proti tomuto týmu (1:10) a jak daleko jsme se dostali, jaký pokrok jsme udělali. Nikdo asi nečelil větší nepřízni osudu než my a tihle kluci drželi při sobě a zlepšovali se každým dnem,“ zjihl kouč David Quinn, který i přes zběsilý start ročníku zatím uhájil svůj post.

„San Jose hrálo dobře. Musíte respektovat soupeře,“ prohlásil Tocchet. V případě výhry se unaveně působící Canucks mohli posunout do čela Západní konference, ale zůstalo jen u přání, i když Hronek se podruhé v sezoně prosadil střelecky, přidal asistenci a s 22 body je čtvrtý v pořadí obránců. Tomu vévodí jeho spoluhráč a kapitán Quinn Hughes (8+25), který asistencí prodloužil svou bodovou sérii na jedenáct utkání, a vyrovnal tak Hronkův klubový rekord mezi beky.

Na opačné straně si připsal dvě gólové přihrávky Tomáš Hertl (4+12) a 110. zápasem s více než jedním bodem v historických klubových tabulkách dohnal Owena Nolana. Teď ještě trochu vylepšit zápasovou bilanci Sharks, která je i přes nečekanou výhru stále tristní: 3–16–2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.