Hlavní obsah

Florida sbírá gólmany, kde se dá. Zraněný Luongo bude chybět dva zápasy, Montoya ještě déle

Sunrise

Je to pro klub bojující o postup do play off velká lapálie. Brankář Roberto Luongo bude chybět hokejistům Floridy kvůli nespecifikovanému zranění v horní části těla asi týden a věří, že by se mohl vrátit do sestavy Panthers ve čtvrtek 12. března proti Winnipegu. Záložní gólman Al Montoya bude mimo hru ještě déle: dva až čtyři týdny a klub se v oficiálním vyjádření k jeho potížím omezil jen na to, že jde o dolní část těla. Florida musí spoléhat na brankáře narychlo povolané z nižších soutěží.

Foto: Robert Mayer, Reuters

Takhle začaly problémy Floridy s brankáři. Jeden z atletických trenérů týmu David Zenobi se zraněným Robertem Luongem, přihlíží rozhodčí Justin St. Pierre.

Článek
Fotogalerie

Luongo, jednička týmu, který před týdnem získal z New Jersey českou hvězdu Jaromíra Jágra, vynechá určitě dva zápasy - dnešní duel s Dallasem a sobotní s New York Islanders.

Proti Dallasu bude chytat čtyřiatřicetiletý Dan Ellis, jehož Florida povolala z farmy v San Antoniu z nižší AHL a který v minulé sezóně působil i v týmu svého nejbližšího soupeře. Krýt záda mu bude Sam Brittain, jenž putoval do prvního týmu ze Cincinnati z ECHL.

Luongo se zranil v úterním duelu s Torontem (2:3) a údajně měl potíže s ramenem. Střela Lea Komarova ho ale také zasáhla zřejmě i do krku.

Odstoupil v první třetině, ale jeho náhradník Al Montoya musel na začátku třetí třetiny také z branky, protože si zřejmě natáhl tříslo. Když už se zdálo, že zápas dochytá trenér brankářů Rob Tallas, vrátil se do branky se sebezapřením Luongo, který už byl v civilu.

Reklama