Hlavní obsah

Forsberg, Karlsson a Raanta jsou hvězdami uplynulého týdne v NHL

Švédský útočník Nashvillu Filip Forsberg byl vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne v NHL. Spolu s ním byli v tradiční anketě zámořské hokejové soutěže oceněni obránce San Jose Erik Karlsson a brankář Caroliny Antti Raanta.

Foto: Stephen R. Sylvanie, Reuters

Filip Forsberg (9) z Nashvillu při utkání s Vegas.

Článek

Osmadvacetiletý Forsberg dominoval v posledním týdnu roku 2022 v lize střelcům a kraloval i v kanadském bodování. Ve třech zápasech nastřílel pět gólů a v součtu s dvěma asistencemi nasbíral sedm bodů. V silvestrovském duelu s Vegas, který Nashville prohrál v prodloužení, zaznamenal 500. bod v NHL a osmý hattrick v kariéře.

Sedmibodový týden prožil i Karlsson, který sbíral výhradně asistence. Dvaatřicetiletý Švéd protáhl svou bodovou sérii, rekordní v historii Sharks, už na 13 zápasů. Alespoň bod zaznamenal v každém duelu od 3. prosince.

Finský brankář Raanta vychytal Carolině v uplynulém týdnu výhry ve všech třech zápasech a pomohl klubu prodloužit vítěznou sérii na jedenáct utkání. Dvakrát udržel čisté konto a v průměru zaznamenal 1,3 branky na zápas. Úspěšnost zákroků měl 94,4 procenta.

Reklama

Související témata: