Hlavní obsah

Jak Pasta dostal „Pastu“. Šílené a úžasné, žasnul Pastrňák nad netradičním dárkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápasy pod širým nebem mu svědčí. V NHL zažil David Pastrňák už dva takové a dohromady v nich nasázel čtyři góly, což se žádnému jinému hráči v nejslavnější hokejové soutěži světa nepodařilo. V pondělí (od 20:00 SEČ) čeká útočníka Bruins další outdoorový duel, tentokrát proti Pittsburghu. Den před hokejovým svátkem konaným ve Fenway Parku, kde hrají své domácí zápasy baseballisté Bostonu Red Sox, obdržel 26letý havířovský odchovanec netradiční dárek.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

David Pastrňák přichází na trénink před zápasem pod širým nebem.

Článek

Už i v NHL zdomácněla Pastrňákova přezdívka Pasta (v angličtině těstoviny), a tak organizátoři Winter Classic předali nejproduktivnějšímu hráči Bruins v aktuální sezoně jeho sochu vytvořenou ze špaget, což byl nápad sochaře, který se podobným výtvorům z těstovin věnuje.

A bylo vidět, že český forvard byl netradičním prezentem hodně překvapen. „To je šílené. Úžasné a neuvěřitelné," žasnul Pastrňák a ocenil, že je socha vyrobena právě z jeho oblíbených špaget. „A je na ní i nějaká červená omáčka," všimnul si a pak si sochu i potěžkal.

Teď však jde sranda stranou, Pastrňák už se koncentruje jen na samotný zápas. Když pod otevřeným nebem nastoupil v NHL poprvé, 1. ledna 2019 na stadionu Notre Dame proti Chicagu zaznamenal při výhře 4:2 gól a asistenci.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Útočník Bostonu David Pastrňák během tréninku ve Fenway Parku.

O dva roky později v únoru zazářil ještě víc, demolici Philadelphie u jezera Tahoe řídil hattrickem. „Měl jsem štěstí, že jsem v těch zápasech pár gólů dal, a doufám, že teď nějaké přibudou," cituje Pastrňáka česká verze oficiálního webu NHL.

Nyní okusí třetí venkovní zápas, poprvé ale doma v Bostonu. „Máte tady na pár dní rodinu, zavzpomínáte si, jak jste jako malí hráli venku. A obzvlášť tady v Bostonu, kde budeme mít za sebou domácí fanoušky, se na to moc moc těším," prohlásil Pastrňák, jenž ve 36 duelech sezony zaznamenal 25 gólů a stejný počet asistencí a v kanadském bodování celé soutěže mu patří sedmá příčka.

„Bude to první zápas v novém roce. A do toho vždycky chcete vykročit správnou nohou," dodal útočník aktuálně nejlepšího týmu NHL.

Reklama