Hlavní obsah

Frustrovaný Jiříček se pustil do svého klubu: Že jsem nehrál dobře? Nesouhlasím!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představoval si, že v této době už bude stabilním členem obrany Columbusu a bude pravidelně hrát NHL. Tak, jako jeho konkurenti-vrstevníci z předloňského draftu. Jenže realita je pro Davida Jiříčka o poznání trudnější. Dvacetiletý český zadák nyní dal svou nespokojenost a frustraci veřejně najevo.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Columbusu David Jiříček.

Článek

V draftu 2022 si jej Blue Jackets vybrali jako šestého v pořadí. Z obránců na tom byl lépe jen celkově druhý Šimon Nemec z New Jersey. Jenže zatímco slovenský zadák i Kevin Korchinski (sedmička předloňského draftu) v Chicagu hrají kolem 20 minut na zápas, Jiříček necelých šestnáct.

Za celou sezonu navíc strávil jen 25 vteřin na přesilovce. Naposledy Jiříček nastoupil za Columbus 9. ledna proti Winnipegu. Od té doby ani ťuk. Zápasy sledoval jako zdravý náhradník z tribuny, už čtyřikrát v ročníku byl navíc poslán na farmu do Clevelandu v AHL.

„V NHL jsem hrál dobrý hokej. Jsem hráčem NHL. Mám názor, že bych teď měl hrát v NHL,“ prohlásil nyní Jiříček pro The Athletic.

„Vidím kluky ze stejného draftu, jako Šimon Nemec a Kevin Korchinski, kteří dostávají šanci hrát v přesilovkách. V NHL hrají hodně minut. Ano, hrají v jiných týmech, ale já se s nimi mohu srovnávat. Chci tu šanci dostat taky,“ pokračoval Jiříček, jenž v aktuálním ročníku odehrál za Modrokabátníky 36 zápasů s bilancí gólu a osmi asistencí.

„Řekli mi, že jsem v posledním zápase nehrál dobře. Odpověděl jsem jim, že s tím nesouhlasím, ale oni mají svůj pohled na věc. A pak už mě nechávali mimo sestavu,“ krčí rameny obránce, jenž před rokem pomohl dvacítce ke stříbru na MS a předloni byl u bronzu seniorského nároďáku v Tampere.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Jiříček v dresu národního týmu.

Hlavní kouč Columbusu Pascal Vincent má na celou záležitost jiný pohled. Jiříčkův přesun na farmu je prý pro hráče tím nejlepším řešením. „Snažíme se z něj vychovat elitního obránce, který bude hrát v důležitých momentech proti nejlepším soupeřům. Pro zdokonalení jeho schopností je pro něj po 36 zápasech v NHL nejlepší cestou AHL,“ míní Vincent.

„S pukem má spoustu dobrých věcí, ale musí se naučit lépe bránit,“ doplňuje ho generální manažer Blue Jackets Jarmo Kekäläinen.

Měl by dostávat David Jiříček v Columbusu více prostoru?
Ano
83,4 %
Ne
16,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3353 čtenářů.

Reklama