Hlavní obsah

GLOSA: Krejčího logická volba. S Bostonem cítí poslední šanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extraliga ztrácí třpytivý klenot. Dalo se to ale tušit už od mistrovství světa, kde David Krejčí předvedl na ledě svoje výjimečné hokejové myšlení i parádní ruce. Zase dokázal motat hlavu špičkovým světovým obráncům. Šestatřicetiletý centr udělal logickou volbu, když se po jedné sezoně odehrané v olomouckém dresu skutečně vrací do NHL a znovu oblékne dres Bostonu.

Foto: Sport.cz s využitím Profimedia

David Krejčí se vrací do NHL.

Článek

Roční kontrakt na milion dolarů, to je pro Bruins skvělý obchodní tah, i když jsou na hraně platového stropu. Navíc zase odkládají přestavbu a asi už naposledy zkouší vsadit na mazáky, aby udělali úspěch v play off. Ve stávajícím složení nebude Boston nositelem herních trendů a pokroku, spíš se musí spolehnout na enormní nasazení, vitalitu a individuální dovednosti hráčů.

Krejčí je typ chytrého i šikovného hokejisty. Výkonnostně, mentalitou a charakterem do NHL, i když otázka je, jak v ní při svém věku obstojí rychlostně. Extraligové tempo hravě předčil, neztrácel ani na reprezentační úrovni, ale 82 zápasů v zámořské lize, to už bude jiný level. Z českých hráčů v zámořské lize dosud po 36. narozeninách účinkovali pouze Jágr, Hašek, Hamrlík, Prospal, Plekanec a Hejduk, což jen podtrhuje Krejčího výjimečnost.

Před rokem u něj převážila touha hrát doma před blízkými. Krejčí si prostě přál, aby se rodiče sblížili s vnoučaty, tak vzal americkou manželku i obě děti a vyrazil hrát za Olomouc. Snažil se si to maximálně užít, hlavně po lidské stránce. Opravdové hokejové naplnění přišlo až na mistrovství světa, právě tam se mu začala drát do hlavy neodbytná myšlenka k návratu za oceán. Jeho nejbližší tuto variantu podporovali, přece jen až hlava rodiny pověsí brusle na hřebík, a může to být už za rok, budou všichni nejspíš žít v USA.

Krejčí se tak pustí ještě do jednoho hokejového dobrodružství. Za Bruins, kde má svou jedinou adresu zámořské kariéry a v roce 2011 tam získal i Stanley Cup, odehraje už šestnáctou sezonu a velmi pravděpodobně se dostane přes tisícovku zápasů v jejich dresu. A hlavně opráší i na klubové úrovni spolupráci s krajanem Davidem Pastrňákem, která tak báječně zafungovala při šampionátu v Tampere. A pevně věří, že takové bolestivé zklamání, jaké prožil v únoru s reprezentací v olympijském Pekingu, na něj v Bostonu nečeká.

Reklama

Související témata: