Hlavní obsah

Gól roku? V NHL se rozplývají nad brilantní trefou útočníka Chicaga

V NHL se objevil první kandidát na gól roku. O parádní trefu se postaral útočník Chicaga Andreas Athanasiou, který svým gólem poslal Blackhawks proti Minnesotě do vedení 3:2. Nakonec se však z vítězství radovat nemohl, protože Wild se krátce po jeho zásahu podařilo srovnat a v nájezdech poté rozhodnout.

Foto: Paul Beaty, ČTK/AP

Andreas Athanasiou slaví svou trefu se svým parťákem Patrickem Kanem.

Článek

Za vyrovnaného stavu 2:2 v polovině třetí třetiny dostal rychlík Athanasiou přihrávku od Kanea do středního pásma a začal čarovat.

Nejprve ujel obránci Jonu Merrillovi, a poté vykoupal jeho kolegu Mathewa Dumba, kterého kličkami dokonale zaskočil. Přesným bekhendem pod břevno pak svou parádní akci zakončil a překonal bývalého gólmana Blackhawks Marca-André Fleuryho.

„V té situaci jsem tak trochu ztratil vědomí a jen jsem se snažil hrát," řekl Athanasiou. „Prostě jsem makal a puk se ke mně vracel, takže to byl určitě dobrý pocit, když se mi naskytla taková gólová příležitost," dodal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Chicago Blackhawks (@nhlblackhawks)

Chicago šlo do vedení, z kterého se však radovalo jen pár vteřin. Krátce na to totiž vyrovnal Matthew Boldy a zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých ani jeden střelec Chicaga neuspěl. Za Wild se naopak trefil jak Kaprizov, tak Gaudreau, a tak se z vítězství 4:3 po nájezdech radovala Minnesota.

Reklama