Hlavní obsah

Gólman Rangers fantastickým zákrokem udělal čest svému jménu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sedmatřiceti letech má nejlepší hokejové roky za sebou. Ale i během jeho 17. sezony v NHL je na Jonathana Quicka spoleh. Na ledě Floridy vytasil gólman New York Rangers 28 zákroků, včetně naprosto famózního ‚škorpiona‘ proti šanci Eetu Luostarinena.

Foto: Jasen Vinlove, Reuters

Brankář NY Rangers Jonathan Quick se zaskvěl fantastickým zákrokem

Článek

Fanoušci Panthers chtěli v 6. minutě už už slavit první gól v síti hostů, pak ale zklamaně vzdychali a chytali se za hlavy. Možná, že si i někteří protírali oči, zda nesní. Quick u mantinelu rozehrál puk na K’Andre Millera, ale přihrávku newyorského beka prokoukl domácí Nick Cousins. Vybruslil s pukem před branku Rangers, její strážce zasáhl pravým betonem a vleže na břiše viděl, jak se chystá dorážet floridský zadák. Quick (v překladu rychlý) tak bleskově vykopl nahoru levou nohu a překazil tutovou šanci. Fantazie!

Celkově pochytal 28 floridských střel, i když tentokrát nezabránil porážce 3:4. „Odvádí pro nás naprosto vynikající práci,“ chválil přesto Quicka kouč Peter Laviolette.

Trojnásobný vítěz Stanley Cupu plní na Manhattanu roli dvojky za Igorem Šesťorkinem a jde mu to výborně. Z 12 zápasů má bilanci 9-2-1 a lepší statistiky (průměr 2,41 gólu na zápas a úspěšnost 91,6 procenta) než jeho ruský konkurent.

Quick byl po dlouhá léta ikonou Los Angeles, ale kalifornský klub ho letos vytrejdoval do Columbusu, což mezi fanoušky i hráči Kings vzbudilo vlnu nevole. O den později už byl americký gólman hráčem Vegas, ovšem během jejich tažení za pohárem se do brankoviště nedostal ani jednou. Rangers pak v létě s Quickem uzavřeli roční smlouvu za necelý milion dolarů, což se nyní ukazuje jako maximálně prozřetelný krok.

Reklama

Související témata: