Hlavní obsah

Gólman vystartoval po kapitánovi. Z Floridy je stroj na výhry, zase přeskočila Boston

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když proti sobě nastoupili v NHL naposledy, rozdali sudí 167 trestných minut. Tentokrát ale mezi hokejisty Floridy a Ottawy panovala takřka idyla a rozhodčí udělili jen pět menších trestů. Panthers pak vyhráli desátý zápas (3:2 po prodloužení) z posledních jedenácti, přeskočili Boston a na dva body se přiblížili v celkové tabulce vedoucímu Vancouveru.

Foto: Jim Rassol, Reuters

Brady Tkachuk a Sergej Bobrovskij byli hlavními aktéry potyčky

Článek

Na konci listopadu v Kanadě to byla solidní řežba, kterou konsternovaně pozorovala i Geraldine Tkachuková, která má u Panthers a Senators své vnuky. Matthew je oporou Floridy, Brady kapitánem Ottawy. Oba sourozenci patří mezi proslulé výtečníky, ale v noci na středu se celkem krotili.

Jen 24letý ottawský útočník při snaze srovnat domácí náskok trochu přehnal svou aktivitu v brankovišti a ruský gólman Sergej Bobrovskij na něj popuzeně vystartoval. Ale jeho údery vyrážečkou do hlavy nepřipadaly arbitrům tak vážné, aby za ně vůbec vylučovali.

„Jsou teď moc dobří. Sice jsme bojovali, ale s Panthers stačí pár chyb a výhra se nekoná,“ smutnil kouč Ottawy Jacques Martin. Florida tak prodloužila sérii utkání se dvěma a méně inkasovanými góly na 11. Od 22. ledna prohrála jen s Philadelphií.

„Nemyslím si, že bychom nějak zvlášť sledovali pořadí v tabulce. Pořád vyhráváme a hrajeme náš hokej, náš styl. Když se budeme zlepšovat i v dubnu, pak budeme opravdu nebezpeční,“ tvrdil obránce Brandon Montour.

Loni postoupila Florida do play off na poslední chvíli. Jako outsider ale v sedmi zápasech vyřadila největší favority z Bostonu. A pak přes Toronto a Carolinu postoupila až do finále Stanley Cupu, kde už jí ovšem nevystačily síly na Vegas.

V této sezoně ale Panthers patří k favoritům, s nimiž se počítá.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články