Hlavní obsah

Hokejka, brusle, hokejka. Útočník Kings předvedl královský kousek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další kandidát na gól sezony NHL je tu. Quinton Byfield z Los Angeles ohromil majstrštykem proti Columbusu, kterým přispěl k výhře 5:1. Útočník Kings se vydal mezi dva beky a přelstil je i jejich gólmana úchvatným způsobem.

Foto: Ryan Sun, ČTK/AP

Hokejista Los Angeles Kings Quinton Byfield poté, co skóroval v duelu s Columbusem Blue Jackets.

Článek

„Večer co večer teď vidíte hráče, kteří využijí každého vašeho zaváhání. Potrestají i ty nejmenší chyby. To je součást jejich mentality. Talent zaplavil NHL, která neustále zrychluje. Hra se mění. A je to nesmírně vzrušující,“ vstoupil do debaty o aktuálních trendech kouč Colorada Jared Bednar, který má v týmu Nathana MacKinnona, jenž prodloužil sérii domácích zápasů, v nichž bodoval, už na 27!

Skvělí hráči jsou ale i u konkurence. Dvojka draftu 2020 se se svým příspěvkem vytasila v závěru první třetiny souboje s Blue Jackets. Po vyhraném buly Byfield vyrazil na zteč. V útočné třetině si obhodil Zacha Werenskiho, s hokejkou v jedné ruce si pravou bruslí přikopl puk a poté ho bekhendovým blafákem dostal za Elvise Merzlikinse.

„Měl jsem si to natočit, nádherný gól,“ vtipkoval Byfieldův spoluhráč Pierre-Luc Dubois.

Kdo se na osm sekund podíval na mobil, nebo se věnoval jiným činnostem, musel si počkat na opakované záběry, které detailněji přiblížily Byfieldovu skvělou akci.

„Viděl jsem, že mám slušnou rychlost. Myslel jsem si, že si Werenskiho obhodím zvenku, ale on se mě tam snažil odstavit, tak jsem to zkusil vzít na střed,“ popisoval střelec, jak puk poslal mezi soupeřovy brusle.

Teprve 21letý útočník ze třetí lajny LA si za posledních 10 zápasů připsal 12 bodů (6+6) a Kings se s jeho přispěním vracejí na vítěznou stezku. Vyhráli čtyři zápasy v řadě, šest z posledních sedmi a nad postupovou hranou do play off Západní konference mají aktuálně šest bodů k dobru.

„Tenhle tým je stavěný na úspěch,“ řekl Sport.cz gólman Kings David Rittich. V brankovišti ho tentokrát zastoupil Cam Talbot, který k výhře přispěl 33 zákroky. Nic ale nepřebilo Byfieldovu parádu.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články