Hlavní obsah

Florida - Philadelphia 4:3Gudas asistoval při výhře Panthers, šampioni prohráli v prodloužení

Český hokejový obránce Radko Gudas svou druhou asistencí v sezoně pomohl Floridě ve středečním utkání NHL k výhře 4:3 nad Philadelphií. Dvěma góly zápas rozhodl Carter Verhaeghe. Úřadující šampioni z Colorada, za které poprvé v sezoně nastoupil útočník Martin Kaut, si připsali druhou porážku v sezoně. Na domácím ledě podlehli Winnipegu 3:4 v prodloužení.

Foto: Jasen Vinlove, Reuters

Český obránce Radko Gudas oslavuje se spoluhráčem z Floridy Aleksanderem Barkovem výhru Floridy v NHL nad Philadelphií.

Článek

Gudas svůj druhý bod v sezoně zaznamenal v 7. minutě, kdy se zapojil do kombinace před úvodní brankou zápasu. Na konci akce byl Verhaeghe, jenž střelou na bližší tyč otevřel skóre utkání. Druhou trefu přidal kanadský útočník o dvě minuty později. Ve středním pásmu přebral nahrávku od Gustava Forslinga, po pravém křidle ujel hostující obraně a poslal Panthers do dvougólového trháku.

Flyers dokázali srovnat, ale Florida v úvodu třetí třetiny opět odskočila na rozdíl dvou branek. Vítězný gól vstřelil v 50. minutě Gudasův parťák z druhé obranné dvojice Panthers Joshua Mahura, jenž se prosadil poprvé po příchodu z Anaheimu.

Flyers pod novým trenérem Johnem Tortorellou poprvé v sezoně prohráli a v dosavadním průběhu soutěže nasbírali stejně jako Florida šest bodů. "Jsem rád, že jsme se až do konce snažili zlomit nepříznivý stav, za to musím kluky pochválit. Mrzí mě ale, že jsme v některých fázích soupeři hru ulehčovali. Nedokázali jsme sbírat odražené puky a to nás stálo hodně sil," řekl zkušený trenér.

První zápas v rozjíždějící se sezoně odehrál útočník Kaut. Pardubický odchovanec, jenž v úvodních dvou zápasech AHL zaznamenal tři body, odehrál za Avalanche 11 minut, ve kterých jednou ohrozil branku Connora Hellebuycka. Obhájci titulu proti Winnipegu nezačali dobře a po polovině zápasu prohrávali 1:3. Ještě v průběhu druhé třetiny však dokázali ztrátu smazat a dovedli zápas do prodloužení. V něm ale obrat nedokonali. Již po 31 sekundách nastaveného času nabral na pravém křídle rychlost Neal Pionk a příklepem rozhodl o bonusovém bodu pro Winnipeg.

"Hráli jsme proti tvrdě pracujícímu a dobře organizovanému soupeři, který vycházel ze zabezpečené obrany. Na začátku jsme se nemohli dostat do hry, nestíhali jsme bruslařsky a nedařilo se nám držet puk. Ve druhé polovině zápasu jsme se zvedli, ale na výhru to stejně nestačilo," hodnotil duel trenér Colorada trenér Jared Bednar.

Brankáři Pavel Francouz a David Rittich sledovali utkání pouze ze střídačky.

Hokejisté St. Louis vyhráli na ledě Seattlu 4:3 v prodloužení. Dvěma góly rozhodl zápas obránce Justin Faulk.

Výsledky středečních zápasů NHL:
Florida - Philadelphia 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Branky: 7. a 9. Verhaeghe (na první Gudas), 44. Balcers, 50. Mahura - 17. Seeler, 36. J. van Riemsdyk, 60. Konecny. Střely na branku: 35:34. Diváci: 17 421. Hvězdy zápasu: 1. Verhaeghe, 2. Balcers, 3. Tkachuk (všichni Florida).
Colorado - Winnipeg 3:4 v prodl. (0:2, 3:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 23. a 37. Rantanen, 39. Ničuškin - 14. a 61. Pionk, 7. Gagner, 30. Perfetti. Střely na branku: 33:28. Diváci: 18 062. Hvězdy zápasu: 1. Pionk (Winnipeg), 2. Rantanen (Colorado), 3. Perfetti (Winnipeg).
Seattle - St. Louis 3:4 v prodl. (1:3, 2:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 11. Borgen, 31. Donato, 39. Larsson - 13. a 63. Faulk, 8. Kyrou, 12. B. Schenn. Střely na branku: 35:29. Diváci: 17 151. Hvězdy zápasu: 1. Faulk (St.Louis), 2. Borgen, 3. Donato (oba Seattle).

Reklama