Hlavní obsah

Gudas nezná bratra. Krajana po odpískání přišpendlil na mantinel a vytočil fanoušky Toronta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nulou už to nebude. Hokejisté Floridy propásli první příležitost na ukončení série druhého kola play off NHL s Torontem poté, co prohráli doma 1:2. Maple Leafs ve FLA Live Areně zažehli jiskru naděje, kterou budou chtít ještě víc rozfoukat v noci na sobotu v pátém zápase.

Dlouhé čekání na úspěch. Dočká se Toronto letos? Úryvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Z pohledu nasazení jsme odehráli nejlepší duel v sezoně. Od začátku do konce jsme makali naplno, ani na chvíli nikdo nepolevil," cenil si kouč Toronta Sheldon Keefe výhry, kterou pro hosty vychytal gólman z farmy Joseph Woll. Poprvé v sérii se střelecky prosadili William Nylander a Mitch Marner. Jeden gól z přesilovky Panthers nestačil, což v závěru vyústilo v hromadnou potyčku.

Ještě ve druhé třetině ale dost vytočil fanoušky Maple Leafs Radko Gudas. Domácí Sam Reinhart měl za stavu 0:1 šanci vyrovnat. Ale nevyšlo to, i kvůli tomu, že obránce Toronta TJ Brodie přidržel hokejku Antonu Lundellovi, jenž se snažil dorážet. Sudí to viděl, zapískal. Ale Gudas už byl rozjetý a krajana Davida Kämpfa, který odjížděl s pukem od brankoviště nemilosrdně přirazil na mantinel. Za opožděný bodyček ovšem žádný trest nenásledoval.

Podle rozzuřených fanoušků Toronta to však bylo napadení, případně naražení na mantinel, či minimálně hrubost. Kämpf byl každopádně ve zranitelné pozici. Jakmile se ozvala píšťalka, nepočítal, že by inkasoval ránu, po níž by musel do kabin.

Gudas je ale svými hity proslulý. V posledním zápase rozdal tři a celkem jich má 47, což ho řadí na dělené čtvrté místo v play off. Vede bývalý hráč Panthers ve službách Toronta Noel Acciari (69).

Kämpf se naštěstí do hry vrátil a na konci byl u bitky, kterou nastartoval domácí Brandon Montour zákrokem na Morgana Riellyho. Na floridského zadáka se pak po vypršení času vrhnul i Jake McCabe, který poté vleže na zádech čelil úderům Sama Bennetta. Mezitím se Matthew Tkachuk snažil chytit do kravaty Marnera a rozhodčí rozdali jedenáct dvouminutových trestů za hrubost plus desítku pro Bennetta.

„Příště do toho zase dáme všechno," slíbil kapitán Toronta John Tavares. „Pořád jsme ale v dobré pozici. K panice není důvod," mínil kouč Floridy Paul Maurice. Zápletka je každopádně o dost zajímavější.

Reklama

Související témata: