Hlavní obsah

Háček a přehláska. Kámoši z Chomutova okouzlují Toronto

Toronto/Praha

Mezi hvězdnými jmény v kanadské hokejové Mekce jsou jejich gáže spíš skromné. I za 'málo' peněz ale české posily Toronta Ondřej Kaše a David Kämpf odvádějí hodně práce. Při výhře Maple Leafs 3:0 předvedi, jak má hrát třetí lajna.

Foto: Timothy T. Ludwig, Reuters

Ondřej Kaše hledá cestu k brance soupeře

Článek

Znají se léta, hrávali spolu už za chomutovské juniory a před sezonou podepsali v klubu, který si vzhledem k omezenému prostoru pod platovým stropem nemohl dovolit rozhazovat. Kämpf se v Kanadě upsal na dvě sezony s platem 1,5 milionu dolarů, Kaše uzavřel roční smlouvu za 1,25 milionu.

Toronto disponuje ofenzivními hvězdami typu Austona Matthewse, Mitche Marnera či Johna Tavarese. Šestadvacetiletí Češi pro něj odvádějí spíš černou práci. Ovšem skvěle.

Kaše v závěru duelu s Nashvillem za stavu 1:0 v 57. minutě obral o puk švédského beka Mattiase Ekholma, ustál další souboj a našel před brankou střelce Kämpfa, kterého po gólu málem umačkal. Z posledních čtyř zápasů má Kaše bilanci 3+1, Kämpf se trefil v minulých dvou utkáních.

Poklona od Matthewse

„Každým zápasem se zlepšujeme," pochvaloval si Kämpf. „Tihle kluci pro nás odvádějí skvělou práci. V ofenzivě i před naší brankou. Je na nich vidět, jak jsou sehraní," chválil české duo Matthews. „Vyrůstali spolu a mimo arénu jsou kamarády. Pak se to projevuje i na ledě, což je pro nás vynikající," řekl americký útočník.

V Torontu českou ekipu, kterou tvoří ještě brankář Petr Mrázek, přivítali i nečekanou maličkostí. Poprvé v zámoří má Kaše na jmenovce na dresu háček a Kämpf přehlásku. Titěrnost, ale potěší.

Foto: Eric Hartline, Reuters

David Kämpf (vpravo) bojuje o puk

„Můžeme být šťastní, že je máme, protože zvládnou skvěle bránit a k tomu jsou produktivní," přidal se i gólman Toronta Jack Campbell.

Chomutovské kamarádství tak pomáhá i klubu, který je považován za kanadské rodinné stříbro.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články