Hlavní obsah

Hanba! Bitkař NHL ukončil hvězdě Rangers sezonu, tým se teď bouří

New York/Praha

Nechvalně známý hokejový rváč Tom Wilson z Washingtonu Capitals byl vedením Rangers obviněn z děsivého násilného činu, poté co odrovnal dva jejich hráče, včetně jejich největší hvězdy Rusa Artěmiho Panarina. Wilson dostal pouze pokutu pět tisíc dolarů (asi 107 tisíc korun) a to se newyorskému celku nelíbí.

Foto: Bruce Bennett, Reuters

Tom Wilson (vlevo) z Washingtonu v bitce s Artěmijem Panarinem z New York Rangers.

Článek

Kanadský útočník je známý svými ostrými zákroky a nevybíravým chováním. Jeho hrubost pocítil na vlastní kůži Pavel Bučněvič, kterého Wilson napadl zezadu do hlavy, poté co při souboji o puk před brankou upadl. Artěmij Panarin se snažil Wilsona od svého spoluhráče odtrhnout, ale Kanaďan se vrhl i po něm.

Srazil ho na led tak, že Panarin utrpěl zranění v dolní části těla a do sezony již nezasáhne. Překvapivým se stal verdikt rozhodčích, kteří kanadského rváče vyloučili jen na dvě minuty za hrubost plus deset minut osobní trest. Po odpykání trestu se do zápasu vrátil a do prázdné branky ještě pečetil výhru Washingtonu gólem na 6:3.

Rangers nyní vydali prohlášení, v němž obvinili vedoucího bezpečnosti hráčů Georga Parrose ze zanedbání povinnosti a uvedli, že proto není způsobilý k tomu, dál vykonávat svědomitě svoji funkci. „Jsme nesmírně zklamaní, že Wilson nebyl suspendován za svůj děsivý násilný čin," stojí v prohlášení.

Wilson je přitom opakovaný recidivista, který v minulosti schytal slušné flastry. V roce 2018 dostal stopku na 14 zápasů za útok na hlavu soupeře. V letošní sezoně inkasoval sedmizápasový trest za naražení Brandona Carla z Bostonu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: