Hlavní obsah

Hazard, gólman zmizel na střídačku. Kouč Minnesoty předvedl v NHL nevídaný kousek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden bod měli jistý, ale rozhodli se ho vsadit a jít si pro dva. Hokejisté Minnesoty se v NHL snaží dotáhnout na pozice do play off a v zápase s Nashvillem se jejich kouč John Hynes odhodlal k nevídanému kroku. Minutu a půl před koncem prodloužení odvolal gólmana a Wild při hře 4 na 3 vstřelili vítězný gól!

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání NHL Minnesota - NashvilleVideo: NHL, sntv

 
Článek

Ne, ne, kdepak. Sudí nesignalizovali vyloučení hostujícího hráče. Z Hynesovy strany to byl skutečně hazard par excellence. Pokud by totiž Predators dali gól do prázdné domácí branky, pak by Minnesota podle pravidel přišla o bod za remízu v základní hrací době.

„Jeden bod, nula bodů, to nám nepomůže. Dva body jsou to, co potřebujeme,“ vysvětloval své pohnutky Hynes. Díky fantastické přihrávce Matse Zuccarella a ráně Matta Boldyho ale nemusel litovat. 4:3 pro Wild!

„Bylo to od nich odvážné a pro nás frustrující, protože v nájezdech jsme dobří. Když se k nim dostaneme, máme šanci získat bod navíc,“ tvrdil nashvillský Ryan O’Reilly, který v 58. minutě srovnával na 3:3. Predators tak v základní hrací době neprohráli od 15. února, z posledních 12 zápasů mají bilanci 10-0-2.

Vtipné přitom bylo, že hráči Minnesoty vůbec netušili, že kdyby jim hosté dali v nastavení gól do prázdné klece, ztratili by i ten jeden bod. „Tohle si budu pamatovat,“ pousmál se Fleury. „Byl to ale skvělý pocit, fantastické zakončení zápasu.“

Že jde o hodně a nervozita s blížícím se koncem základní části stoupá, ukázaly i dvě bitky. Rukavice brzy odhodili domácí Marcus Foligno a Michael McCarron. O necelých sedm minut později je napodobili Mason Shaw s Kieferem Sherwoodem.

„Je to zápas Centrální divize. S těmihle kluky prostě nehrajeme rádi. Z minulého zápasu je tu zlá krev,“ řekl Foligno a připomněl prohru 1:6 v Nashvillu z 29. února.

Na druhou divokou kartu v Západní konferenci ale Minnesota i tak ztrácí šest bodů. A zbývá jí odehrát už jen 17 zápasů. S bodovým ziskem 53,1 procenta její vyhlídky nejsou moc růžové.

„Minnesotě bych postup přál. Play off hrála za posledních jedenáct let desetkrát. Pro Ameriku je to jedna z kolébek hokeje. Kdyby se do soubojů o Stanley Cup dostala, tak to bude dobře pro hokej. Z New Jersey mám taky výbornou zkušenost s koučem Hynesem,“ řekl někdejší skvělý útočník Devils Patrik Eliáš.

Do konce základní části ale Hynes bude muset ještě pár kulišáren vymyslet.

Reklama