Hlavní obsah

Hemský přispěl gólem k vítězství Edmontonu

EDMONTON

Hokejisté Edmontonu zvítězili i díky jednomu gólu českého útočníka Aleše Hemského ve čtvrtém utkání druhého kola play-off NHL nad San Jose 6:3 a vyrovnali stav série na 2:2. Jednu asistenci si připsal obránce vítězného celku Jaroslav Špaček.

Článek

Oilers v zápase dvakrát prohrávali o dva góly (0:2 a 1:3), ale ještě do konce druhé třetiny dokázali vyrovnat a v třetí části třemi brankami rozhodli o svém vítězství. "Myslím, že se příliš uspokojili svým náskokem, zapomněli, že náš tým se nikdy nevzdává," uvedl útočník domácích Michael Peca. Útočník San Jose Scott Thornton s tímto názorem souhlasil. "Je to trestuhodné, ale vedení nás ukolébalo," přiznal.

Slabší chvilky si tentokrát vybral i brankář Vesa Toskala, který v předchozích třech zápasech patřil k oporám Sharks. V pátek byl ale po pátém inkasovaném gólu od Aleše Hemského vystřídán Jevgenijem Nabokovem. "Každý dělá chyby. Ale tři nebo čtyři měsíce podávám dobré výkony a jedno zaváhání nemůže narušit moje sebevědomí," tvrdil rodák z finského Tampere.

Pod tlakem je San Jose

Edmonton vyhrál oba dva zápasy v domácí hale Rexall Place a v neděli bude na ledě San Jose bojovat o získání mečbolu. "Pod tlakem je nyní soupeř. Jsou v podobné pozici, jako jsme byli my, když jsme se vraceli do Edmontonu za stavu 0:2 na zápasy," prohlásil trenér Oilers Craig MacTavish. "Příští zápas bude velice důležitý a hodně napoví."

V pátečním utkání opět nenastoupil útočník San Jose Milan Michálek, jenž v druhém duelu utrpěl zranění v obličeji. V sestavě Edmontonu znovu chyběl Radek Dvořák, který má problémy s kolenem.

Západní konference:
Edmonton - San Jose 6:3 (1:2, 2:1, 3:0)
Branky: 13. Horcoff, 33. Peca, 36. Samsonov, 43. Smith, 49. Hemský, 55. Stoll (Špaček) - 4. Thornton, 7. Ekman, 30. Cheechoo. Střely na branku: 35:25. Diváci: 16 839. Stav série 2:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.