Hlavní obsah

Hlavní hvězdou týdne v NHL byl vyhlášen útočník Arizony Keller

Hlavní hvězdou týdne v NHL byl vyhlášen Clayton Keller z Arizony, který byl se čtyřmi góly a pěti asistencemi nejproduktivnějším hráčem zámořské hokejové soutěže v hodnoceném období. Za ním v anketě skončili další útočníci Sidney Crosby z Pittsburghu a Mitchell Marner z Toronta.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Clayton Keller z Arizony byl zvolen hvězdou týdne v NHL.

Článek

Keller pomohl Arizoně vyhrát tři ze čtyř zápasů v minulém týdnu. Čtyřiadvacetiletý útočník vede týmovou produktivitu, v 67 zápasech v dosavadním průběhu sezony nasbíral 29 branek a 40 přihrávek.

Crosby vstřelil dva vítězné góly a přidal pět asistencí ve čtyřech utkáních, v nichž si Pittsburgh připsal tři výhry. V duelu s Columbusem, který Penguins otočili z 0:4 na 5:4, zaznamenala pětatřicetiletá hvězda svou dvacátou trefu v prodloužení v kariéře a překonala Jaromíra Jágra. Víc gólů v nastaveném čase dal v NHL jen Alexandr Ovečkin (25). Také Crosby je lídrem týmové produktivity.

Marner se na dvou výhrách Toronta podílel dvěma góly a čtyřmi asistencemi. K vítězství 7:4 nad Edmontonem přispěl nejproduktivnější hráč Maple Leafs brankou a třemi přihrávkami.

Reklama

Související témata: