Hlavní obsah

Hokejista Guerin ukončil po 18 sezonách v NHL kariéru

PITTSBURGH

Hokejista Guerin ukončil po 18 sezonách v NHL kariéru Pittsburgh 6. prosince (ČTK) - Americký hokejista Bill Guerin ukončil po 18 letech v NHL svou bohatou kariéru. Útočník, který v listopadu oslavil čtyřicáté narozeniny, dnes oznámil svůj úmysl na webu Pittsburghu, kde hrál prestižní soutěž naposledy.

Článek

Ke Guerinově rozhodnutí přispěl i fakt, že marně hledal angažmá. Před sezonou se snažil prosadit do kádru Philadelphie v přípravném kempu. Kontrakt ovšem nezískal, i proto, že nemohl dostatečně ukázat své umění v posledních dvou přípravných duelech, protože jej vyřadila ze hry infekce v loktu.

V uplynulé sezoně působil vítěz Světového poháru z roku 1996 a stříbrný medailista z olympijských her 2002 v Pittsburghu, kam zamířil během ročníku 2008/09. V 78 utkáních si připsal 45 bodů za 21 branek a 24 asistencí. Je jediným hráčem NHL, který dokázal vstřelit 20 a více gólů v sedmi různých týmech.

"Byli jsme tu jen krátce, ale s rodinou jsme si vytvořili hluboký vztah k městu, týmu i fanouškům. Bylo to fantastické, všichni od majitele Raye Shera až po zaměstnance haly se k nám chovali skvěle. Byla to úžasná zkušenost. Odcházet jako Tučňák je fajn," uvedl Guerin.

Bývalý hráč New Jersey, Edmontonu, Bostonu, Dallasu, San Jose a New Yorku Islanders má na kontě v NHL celkem 1263 utkání a 856 bodů (429+427). Ve 140 zápasech play off zaznamenal 39 gólů branek a 35 přihrávek. Stanleyův pohár získal v roce 1995 s New Jersey a loni s Pittsburghem.

Reklama

Související témata: