Hlavní obsah

Hokejisté Kulich a Rousek zamířili z Buffala na farmu do Rochesteru

Čeští hokejoví útočníci Jiří Kulich a Lukáš Rousek se přesunuli z přípravy Buffala na farmu do Rochesteru do nižší AHL. Osmnáctiletého Kulicha si vybrali Sabres v červencovém draftu v 1. kole na 28. pozici a odchovanec Kadaně se vydal bojovat o NHL z extraligových Karlových Varů. O pět let starší Rousek už působil v Rochesteru v minulé sezoně, do Severní Ameriky zamířil loni z pražské Sparty.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Kulich a Lukáš Rousek míří z Buffala na farmu

Článek

Kulich po draftu uzavřel s Buffalem tříletý nováčkovský kontrakt s roční výdělkem 950.000 dolarů, z čehož 95.000 dolarů je podpisový bonus. Při pobytu na farmě může brát 82.500 dolarů.

Za uplynulé dvě sezony stihl Kulich v extralize za Karlovy Vary 60 utkání a připsal si devět branek a šest asistencí. Účastník dvou mistrovství světa osmnáctek se stal na letošním šampionátu s devíti brankami ze šesti utkání nejlepším střelcem a s 11 body skončil třetí v produktivitě. Byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje a dostal se i do All Star týmu.

Dařilo se mu i při premiéře na odloženém srpnovém světovém šampionátu dvacítek v Edmontonu, kde v sedmi duelech zaznamenal dva góly a šest přihrávek. V přípravě Sabres dostal příležitost ve dvou utkáních a nebodoval.

Rouska draftovalo Buffalo v roce 2019 v šestém kole na 160. místě. Loni se Sabres podepsal dvouletou nováčkovskou smlouvu na 1,66 milionu dolarů. V AHL má roční příjem 70.000 dolarů. Před loňským nováčkovským kempem si poranil koleno a po operaci se zařadil do sestavy Rochesteru až v polovině března.

Za Americans odehrál v základní části 19 utkání a připsal si gól a tři asistence. V 10 zápasech play off přidal šest bodů (2+4). V extralize za Spartu sehrál 176 utkání a zaznamenal 90 bodů (36+54). V přípravě před touto sezonou nastoupil za Buffalo ve dvou utkáních a připsal si jednu přihrávku.

Reklama