Hlavní obsah

Hokejisty Detroitu má pozvednout dosavadní asistent Tampy Bay Lalonde

Novým trenérem hokejistů Detroitu v NHL se stal Derek Lalonde, který v předchozích čtyřech letech vykonával funkci asistenta u dvojnásobných šampionů z Tampy. Devětačtyřicetiletý Američan se stal nástupcem Jeffa Blashilla, jenž u týmu po sedmiletém působení a další sezoně bez play off skončil.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Derek Lalonde (vlevo) na archivním snímku ještě jako asistent hlavního kouče Tampy Bay Jona Coopera.

Článek

Red Wings, v jejichž kádru jsou čeští hokejisté Jakub Vrána, Filip Zadina a Filip Hronek, chyběli ve vyřazovacích bojích pošesté za sebou, Lalonde má nově budovaný tým vrátit na výsluní. V předchozím působišti slavil s Lightning jako spolupracovník hlavního kouče Jona Coopera zisk Stanley Cupu v letech 2020 a 2021 a letos s nimi hrál potřetí za sebou finále. Před příchodem do Tampy trénoval v nižších soutěžích ECHL a AHL.

"Osvědčil se jako vynikající trenér na všech úrovních a v posledních čtyřech sezonách v NHL byl součástí veleúspěšného programu v Tampě Bay. Domníváme se, že je připraven udělat další krok v kariéře jako hlavní kouč Red Wings," uvedl v prohlášení generální manažer detroitského klubu Steve Yzerman, který v minulosti zastával stejnou funkci i u Lightning a v roce 2013 tam udělal z Coopera hlavního trenéra.

Reklama

Související témata: