Hlavní obsah

Hokejový brankář Rask po nepovedeném comebacku údajně ukončí kariéru

Hokejový brankář Tuukka Rask z Bostonu po nepovedeném comebacku do NHL pravděpodobně ukončí kariéru. Uvedl to server The Athletic, podle nějž finský gólman aktuálně řeší detaily svého odchodu.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Český útočník David Pastrňák a brankář Tuukka Rask z Bostonu se radují z výhry nad Philadelphií (archivní foto).

Článek

Rask, jenž příští měsíc oslaví pětatřicáté narozeniny, se v lednu vrátil do Bostonu, kde strávil celou svou kariéru v NHL. Po minulé sezoně se stal volným hráčem a podrobil operaci kyčle, po níž teprve v listopadu začal s rehabilitací. Bruins mezitím spoléhali na brankářskou dvojici Jeremy Swayman, Linus Ullmark.

Minulý měsíc se Boston se svou dlouholetou oporou dohodl na kontraktu do konce sezony, ale Raskovi návrat nevyšel. Ve čtyřech zápasech inkasoval 14 gólů z 90 střel a od 24. ledna už nenastoupil. Aktuálně je veden na seznamu zraněných hráčů a netrénuje.

Rask chytal za Boston od roku 2007 a v roce 2011 byl dvojkou Tima Thomase při cestě za Stanley Cupem. On sám dovedl Bruins do finále NHL v letech 2013 a 2019, na titul už ale nedosáhl. V roce 2014 Rask dostal Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana soutěže.

Reklama

Související témata: