Hlavní obsah

Obránce Šustr se vrátil z farmy do prvního týmu Minnesoty, Zohorna je zpátky v Calgary Flames

Český hokejový obránce Andrej Šustr se po více než dvou týdnech vrátil z farmy do prvního týmu Minnesoty. Stále čeká na premiérový soutěžní start v dresu Wild, kterého se dvaatřicetiletý odchovanec Plzně nedočkal při minulém desetidenním pobytu v kádru. Útočník Radim Zohorna je po týdnu zpátky z farmářského celku Calgary Wranglers v prvním týmu Calgary Flames. Šestadvacetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu v této sezoně nastoupil v pěti zápasech NHL a nebodoval.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Český hokejový obránce Andrej Šustr se po více než dvou týdnech vrátil z farmy do prvního týmu Minnesoty.

Článek

Účastník Světového poháru v roce 2016 v Torontu a loňského mistrovství světa v Rize má v NHL na kontě 362 utkání za Tampu Bay a Anaheim a nasbíral v nich 69 bodů za 11 gólů a 58 asistencí. Ve 46 duelech play off zaznamenal pět bodů za dvě branky a tři přihrávky.

Šustr podepsal 13. července s Minnesotou jako nechráněný volný hráč roční dvoucestnou smlouvu na 750 tisíc dolarů. Při působení na farmě v Iowě má příjem 400 tisíc dolarů. Za Iowu sehrál v této sezoně AHL 20 zápasů a připsal si šest bodů za gól a pět asistencí.

Do NHL se Šustr vrátil loni po dvouletém působení v Kontinentální lize v čínském Kunlunu. V uplynulé sezoně v NHL sehrál za Tampu Bay a Anaheim 38 zápasů a připsal si šest bodů za branku a pět přihrávek. Představil se také v 25 utkáních v AHL na farmě v Syracuse Crunch a nasbíral 12 bodů za dvě branky a 10 přihrávek.

Vedení Flames volá zpět Zohornu

Calgary získalo Zohornu 3. října z Pittsburghu. Flames jej následně poslali do AHL, kde si ve 20 zápasech připsal 16 bodů za pět branek a 11 asistencí.

V Zohornově dvouleté smlouvě na celkem 1,5 milionu dolarů letos vstoupila v platnost jednocestná dohoda, která mu zaručuje i na farmě příjem 750 tisíc dolarů. V NHL působí třetí sezonu a na kontě má z 30 zápasů čtyři góly a šest přihrávek.

V nižší AHL sehrál za Wilkes-Barre/Scranton a Calgary Wranglers 71 utkání v základní části a připsal si 48 bodů (20+28). Ve čtyřech duelech play off dvakrát skóroval a přidal tři asistence.

Zohorna, který hrál v české reprezentaci i se staršími bratry Tomášem a Hynkem, předloni v dubnu podepsal jako nedraftovaný volný hráč s Pittsburghem roční dvoucestnou smlouvu a vydal se do NHL z Mladé Boleslavi. Loni na začátku srpna podepsal s Penguins nový dvouletý kontrakt. V extralize získal v letech 2017 a 2018 tituly s Kometou Brno.

Reklama

Související témata: