Hlavní obsah

Hokejový svátek odstartoval. V akci byli Pastrňák i Ovečkin junior, nejtvrdší bombu má Švéd

Hokejový All Star víkend v zámořském Sunrise odstartoval dovednostními soutěžemi. Nejtvrdší střelou se prezentoval švédský útočník Elias Petterson, který vypálil rychlostí 166 kilometrů v hodině. Fanoušci aplaudovali i dalším skvělým výkonům, v akci byl třeba Sergej Ovečkin, čtyřletý syn ruské hvězdy NHL. Nejrychlejším bruslařem byl pro změnu při akci na Floridě Andrej Svečnikov. Fanouškům se představil i útočník Bostonu David Pastrňák. Druhý den akce vyvrcholí Zápasem hvězd.

Foto: Profimedia.cz

Syn ruské hokejové hvězdy Alexe Ovečkina Sergej se dostal do akce během dovednostních soutěží spojených s Zápasem hvězd NHL.

Článek
Fotogalerie

Nažhavení fanoušci viděli v akci to nejlepší, co nejslavnější liga světa nabízí. V soutěži o nejtvrdší střelu triumfoval Švéd Petterson, hráč Vancouveru Canucks. Jeho dělovka ale byla daleko od rekordu slovenského beka Zdena Cháry. Ten v této disciplíně triumfoval v letech 2007 až 2012 a naměřili mu střelu letící rychlostí 175,1 km/h.

V akci byl pochopitelně i hvězdný český útočník David Pastrňák, který předvedl fanouškům i zakončení golfovou holí. Když pak touš neskončil v síti, "Pasta" se hodně zlobil a gesty bavil nadšené publikum. Následně dostal k dispozici golfovou hůl s hokejovou čepelí, tam už se jednomu z nejlepších střelců současné sezony NHL puk do sítě dostal a v euforii slavil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený NHL (@nhl)

Nejrychlejším bruslařem byl Andrej Svečnikov z Caroliny, který ve finále zdolal Švýcara Kevina Fialu působícího v Los Angeles. V soutěži se nepředstavil trojnásobný vítěz této disciplíny Connor McDavid (2017-2019).

Na programu byla tradiční soutěž „Breakaway Challenge," která spočívá v nájezdech na brankáře. Jde pochopitelně o co nejvyšší počet nastřílených gólů, ale zároveň se hodnotí i nejefektnější zakončení. Zde se v kleci představil v roli hosta také legendární Roberto Luongo, jenž velkou část kariéry odchytal právě na Floridě. Body za originalitu udělovala hráčům pětičlenná porota, nechyběla v ní třeba běloruská tenistka Viktoria Azarenková.

K vidění byly parádní kousky a porota měla těžkou práci. Třeba Mitch Marner si před nájezdem oblékl bílý oblek, Matthew Tkachuk byl pro změnu oblečen v letním stylu. Ruský snajpr Alexander Ovečkin vzal do akce svého čtyřletého syna Sergeje. Z vítězství se těšil Ovečkin a Sidney Crosby.

V soutěži na přesnost střelby vyhrál Brock Nelson z týmu New York Islanders. Čtyři terče umístěné v každém z rohů branky trefil v nerychlejším čase. Novinkou byla disciplína "Chipotle NHL Pitch 'n Puck," Ta se uskutečnila na golfovém hřišti a kombinovala prvky hokeje s golfem. Nejlépe si vedl kapitán Montrealu Nick Suzuki.

All Star Game začne v sobotu ve 21:00 SEČ. Nejprve nastoupí týmy Pacifické a Centrální divize, poté týmy Metropolitní a Atlantické divize, v níž se objeví i Pastrňák.

Reklama

Související témata: