Hlavní obsah

Hororový zážitek cestou do kina. Hvězdu NHL přepadli ozbrojení lupiči s pistolemi a nožem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu musel skousnout, že i ve své šesté sezoně v NHL se v dresu Toronta loučil s play off už v jeho úvodním kole (Maple Leafs nyní podlehli obhájcům Tampě Bay v sedmi zápasech), o 48 hodin později však hvězdný kanadský útočník Mitch Marner zažil mnohem otřesnější scénu. Když se svým kamarádem mířil autem do kina, stal se obětí ozbrojeného přepadení.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Útočník Toronta Mitch Marner.

Článek

Torontská policie v pondělí večer na svém Twitteru uvedla, že se k černému Range Roveru přiblížily tři osoby s maskami na obličejích. Dvě z nich měly střelnou zbraň, třetí pak nůž. Řidiči sdělily, ať jim odevzdá klíčky a svůj vůz. Ten tak bez odmlouvání učinil, aby se vyhnul případným dalším problémům.

List Toronto Sun následně uvedl, že oním přepadeným byl pětadvacetiletý forvard Toronta Mitch Marner. Podle zdroje deníku lupiči nevěděli, že si vyhlédli známého hokejistu. Měli zájem jen o luxusní vůz, který by obratem mohli za hranicemi Kanady prodat.

Marner podle zdrojů deníku prohlásil, že jemu a jeho kamarádovi nebylo mířeno zbraněmi přímo na hlavu. Čtyřka draftu z roku 2015 byla prý po incidentu otřesená, jinak je ale v pořádku. Po lupičích policie stále pátrá.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Zklamané hvězdy Toronta Mitch Marner (vlevo) a Auston Matthews po vyřazení v play off NHL s Tampou Bay.

Marner byl v této sezoně desátým nejproduktivnějším hráčem celé NHL. V 72 zápasech zaznamenal 97 bodů za 35 gólů a 62 asistencí. V sedmi duelech play off přidal dvě branky a šest nahrávek.

Reklama

Související témata: