Hlavní obsah

Hráčem posledního týdne základní části NHL je gólman Anderson

Brankář Ottawy Craig Anderson byl vyhlášen první hvězdou závěrečného týdne bojů v základní části NHL. Spolu s ním si ocenění vysloužili i obránce Oscar Klefbom z Edmontonu a útočník Tampy Bay Brayden Point.

Foto: Jean-yves Ahern, Reuters

Tomáš Plekanec (14) z Montrealu a gólman Ottawy Craig Anderson (41).

Článek

Anderson vychytal ve čtyřech zápasech uplynulého týdne tři vítězství s průměrem 1,44 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 94,3 procenta. V jednom z utkání navíc nepustil ani gól a čisté konto si připsal popáté v sezóně. Týmu Senators pomohl ke druhému místu v Atlantické divizi.

Klefbom zazářil ve čtyřech zápasech minulého týdne sedmi asistencemi a stal se nejvíce bodujícím hráčem NHL. V duelu se San Jose, který Oilers vyhráli 4:2, si třiadvacetiletý Švéd připsal čtyři přihrávky a vyrovnal se klubovému rekordmanovi mezi obránci Chrisi Prongerovi, jenž nasbíral čtyři asistence v jednom zápase v roce 2005.

Jednadvacetiletý Point ve čtyřech utkáních zaznamenal bilanci 4+2 a mezi nováčky mu po základní části patří v kanadském bodování osmé místo. Na kontě má z 68 startů celkem 40 bodů za 18 gólů a 22 asistencí.

Reklama

Související témata: