Hlavní obsah

Hromadná rvačka na Garden party. Newyorské derby odstartovalo nevídanou pěstní řežbou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Chybělo jen, aby se porvali gólmani. Newyorské hokejové derby mezi Rangers a Devils bylo přerušeno už po úvodním buly. Do pěstních soubojů se totiž kromě brankářů pustilo všech deset hráčů na ledě. A osm z nich se po dvou odehraných sekundách předčasně pakovalo do kabin.

Hromadná rvačka v utkání NHL mezi New Yorkem Rangers a New Jersey DevilsVideo: sntv

 
Článek

Dalo se to čekat. Za předchozí zápasy základní části se mezi nesmiřitelnými rivaly nastřádalo dost zlé krve. Hlavně kvůli rváčovi Rangers Mattu Rempemu, který si během pár startů vybudoval v NHL nevšední reputaci. V obou předchozích utkáních s Devils byl vyloučen do konce a navrch za své zákroky inkasoval distanc na celkem čtyři zápasy…

Fanoušci byli za lístky na poslední vzájemný střet sezony ochotni vysolit ohromné sumy, jen aby mohli být včas v hledišti Madison Square Garden. Vzrušení v hale bylo skoro hmatatelné.

A diváky nezklamali ani trenéři. Rempe figuroval v úvodní sestavě a na druhé straně byl připravený svalovec z Devils Kurtis MacDermid. Puk dopadl na led a už to začalo. Domácí Jimmy Vesey se okamžitě vrhnul na Curtise Lazara, K'Andre Miller se utkal s Johnem Marinem, Barclay Goodrow shodil rukavice s Kevinem Bahlem a kapitán Rangers Jacob Trouba se pustil do Chrise Tierneyho.

Kromě Veseyho s Lazarem, kteří odhodili rukavice jako první, dostali všichni aktéři tresty do konce zápasu. A koučové Peter Laviolette s Travisem Greenem (účastníkem památné hromadné bitky z MS 1997, kde dostal na budku od Jiřího Šlégra) na sebe zlostně poštěkávali ze střídaček.

„Podívám se a on na mě řve. Neměl jsem absolutně ponětí, proč byl Peter naštvaný. Ale jakmile na mě někdo začne ječet, tak musí počítat s odpovědí,“ tvrdil Green.

„Naši kluci reagovali jen na to, co se dělo na ledě,“ řekl kouč Rangers, který prý nevěděl, že dojde k hromadné rvačce. „Myslím, že odvedli fantastickou práci. Všech pět.“

Nadšení ale nepanovalo jen v hale, ve studiu TNT se rozvášnil i bývalý gólman Rangers Henrik Lundqvist.

Pořadatelé tak už v čase 0:02 museli viníkům umožnit odchod do kabin. A obzvlášť Rempe si show vychutnával. Ve třech zápasech proti Devils skončil nováček Rangers se 47 trestnými minutami, zatímco na ledě strávil 5:03 minuty…

„Vždycky k němu ale budu mít velký respekt. Je to mladý kluk, který se jen snaží dělat svou práci, aby zůstal v lize, a já to chápu,“ prohlásil smířlivě MacDermid.

Pamětníci si možná vybaví, že na jaře 2012 došlo na stejném místě mezi oběma týmy k podobné hromadné rvačce hned po úvodním vhazování. Šance, že stejné scény uvidíme i v letošním play off, jsou ale už jen mizivé. Zatímco Rangers po výhře 4:3 míří k Presidents‘ Trophy, Devils schází na postupové pozice šest bodů.

Reklama