Hlavní obsah

Minnesota - Detroit 4:1Hronek odehrál v NHL jen dvě střídání, po tvrdém střetu odstoupil z utkání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Detroitu podlehli v NHL na ledě Minnesoty 1:4 a jejich obránce Filip Hronek odstoupil z utkání už ve čtvrté minutě po ataku Ryana Reavese. Trenér poražených Derek Lalonde upřesnil, že český bek se chtěl vrátit do hry, ale z preventivních opatření jej kvůli možnosti otřesu mozku nepustili zpět.

Foto: Brace Hemmelgarn, Reuters

V utkání NHL mezi Detroitem Red Wings a Minnesotou Wil bylo na ledě hodně živo. Křídelník Minnesoty Marcus Foligno (17) se pustil do pěstního souboje s obráncem Red Wings Moritzem Seideren (53).

Článek

Ke střetu došlo v čase 3:03, když Hronek dostal ve vlastním pásmu puk mezi kruhy a rozhlížel se, komu by přihrál. V momentě, kdy otočil hlavu dopředu jej nesmlouvavě poslal k ledu Reaves, po kterém se okamžitě vrhl Jake Walman. Rozhodčí je rozdělili a za zákrok na českého beka nevylučovali, ale v dalším průběhu ještě Hronka mstil v bitce Ben Chiarot.

Otřesený Hronek se z ledu těžce zvedal a na nose měl krvavý šrám, ale do šatny zamířil po svých. Český zadák odehrál jen dvě střídání.

Minnesotu vedl k výhře Frederick Gaudreau, který otevřel v 15. minutě skóre z přesilové hry a v závěru při hře Detroitu bez gólmana zpečetil vítězství. Zbývající branky padly v prostřední třetině. Matt Dumba upravil na 2:0, na druhé straně snížil Elmer Söderblom, ale už za 16 sekund vrátil domácím dvougólový náskok Mats Zuccarello. Dominik Kubalík vyšel naprázdno počtvrté za sebou a připsal si tři záporné body za účast na ledě při inkasovaných gólech.

"Jsem zklamaný z výsledku, ale ne z výkonu," podotkl Lalonde. "Za stavu 2:0 i ve třetí třetině jsme je zatlačili, to je dobré znamení. Ani jsem neměl dojem, že bychom je pustili do hodně šancí. Prohráli jsme ale opět v souboji speciálních formací a podařily se jim dva brejky," zhodnotil zápas. Detroit prohrál počtvrté za sebou.

Brankář Calgary Daniel Vladař kryl záda Jacobu Marsktrömovi, jehož ve druhé minutě domácího zápasu s Vancouverem překonali během 34 sekund Bo Horvat a Conor Garland. Flames otočili skóre brankami Mikaela Backlunda, Andrewa Mangiapanneho a Trevora Lewise, ale nakonec podlehli Canucks 3:4 po nájezdech. Zápas vyrovnal Sheldon Dries a rozstřel rozhodl Andrej Kuzmenko. V dresu poražených nebodoval ani ve čtvrtém utkání sezony Radim Zohorna, který nastupuje ve čtvrté řadě.

Ottawa zdolala doma Montreal 3:2 a o výhře rozhodla třemi góly od 22. do 29. minuty. Postupně se trefili Shane Pinto a z přesilových her Drake Batherson a Brady Tkachuk.

"Ve hře pět na pět jsme měli navrch, ale musíme zlepšit disciplínu. Nechali jsme se často vylučovat," řekl Christian Dvorak, který zdramatizoval zápas v 54. minutě druhým gólem Montrealu. Chvíli před ním se prosadil i Kirby Dach.

Výsledky zápasů NHL:
Ottawa - Montreal 3:2 (0:0, 3:0, 0:2)
Branky: 22. Pinto, 26. Batherson, 29. B. Tkachuk - 49. Dach, 54. Dvorak. Střely na branku: 31:25. Diváci. 19 567. Hvězdy zápasu: 1. DeBrincat, 2. B. Tkachuk (oba Ottawa), 3. Dach (Montreal).
Minnesota - Detroit 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky: 15. a 60. F. Gaudreau, 29. Dumba, 39. Zuccarello - 39. Söderblom. Střely na branku: 22:17. Diváci: 18 324. Hvězdy zápasu: 1. Dumba, 2. Greenway, 3. Gustavsson (všichni Minnesota).
Calgary - Vancouver 3:4 po sam. nájezdech (2:2, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 10. Backlund, 17. Mangiapane, 24. Lewis - 2. Horvat, 2. Garland, 26. Dries, rozhodující sam. nájezd Kuzmenko. Střely na branku: 38:27. Diváci: 17 552. Hvězdy zápasu: 1. Dube (Calgary), 2. Höglander (Vancouver), 3. Lewis (Calgary).

Reklama