Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Jágrův návrat na led řešila i NHL. Je to legenda, smeká gólman Rittich

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plní poctivě pozici brankářské dvojky, a když dostane šanci, snaží se ukázat to nejlepší, co v sobě má. Gólman Winnipegu David Rittich se v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz rozpovídal o své situaci v týmu Jets, vzpomínal na bývalá působiště, nešetřil ani zajímavostmi ze života. Řeč přišla i na legendárního Jaromíra Jágra, jenž se před pár dny vrátil na led v české extralize v dresu Kladna. „V NHL jeho návrat do hry zaregistrovali. Je to legenda, je jedinečný. V padesáti se člověk vidí spíš někde u bazénu," usmívá se Rittich během povídání pro Sport.cz.

Příklep s Davidem RittichemVideo: Sport.cz

 
Článek

V nejslavnější lize světa začínal v barvách Calgary, prošel Torontem a momentálně hájí barvy Winnipegu. Poctivě kryje záda Connoru Hellebuyckovi, váží si toho, že může v NHL být. „Zatím je to všechno dobré. Po hokejové stránce i té životní," svěří se na úvod. „Myslím, že největší naše síla je v týmovosti. Nejsou tam skupinky a rozdělení na staří - mladí," přesvědčuje, i když je jasné, že tým má své hvězdy.

Jednou z nich je třeba devětadvacetiletý útočník Mark Scheifele, jenž v posledním duelu proti Vegas zaznamenal hattrick. „Výborný hráč, strašně šikovný, má skvělé čtení hry," vykládá třicetiletý Čech. Superlativy nešetří ani na adresu brankářské jedničky. „Nemůžu na něj říct jediný špatný slovo, je to skvělý gólman a doufám, že udělá Vezinovu trofej. Je s ním zábava," tvrdí Rittich. „Naše děti jsou navíc jen pět měsíců od sebe," nachází další bod, který oba muže spojuje.

Řeč v pořadu Příklep na Sport.cz přišla i na drsné zážitky z farmy ve Stocktonu, stejně tak se dostalo i na českou hokejovou legendu Jaromíra Jágra. Ten před pár dny naskočil do hry v dresu kladenských Rytířů, i když mu v únoru bude už jednapadesát let. „Na sociálních sítích se to dost řešilo, zvláště, když měl v tom utkání hned dvě asistence. I u nás v kabině něco padlo. Jágr je prostě jen jeden," smeká Rittich, který se s Jágrem potkal při společné štaci v Calgary.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna během předzápasového rozbruslení na ledě Liberce.

Do týmu Jets se Rittich stěhoval letos v létě. Tehdy nebylo jasné, zda si působení ve slavné zámořské soutěži protáhne. Nakonec vše klaplo. „Winnipeg se ozval první den a jsem rád, že jsem hned podepsal. Nervy, když nemáte angažmá, nejsou příjemný. Je to stresující," dodává.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep na Sport.cz?

Reklama