Hlavní obsah

Hvězda budoucnosti! V NHL bude dlouho zářit slovenský mladík. Fandím mu, říká Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těší se, jak se prosadí čeští hokejoví mladíci ve slavné zámořské lize. Dobrou zprávu má Marek Burkert, novinář specializující se na NHL, ale i pro Slovensko. Jako tutovou věc bere, že se v zámoří prosadí talentovaný útočník Juraj Slafkovský a bude v soutěži zářit dlouhá léta. „Za dva roky vyroste ve špičkového hráče NHL a bude jím dlouhou dobu," vyhlašuje zkušený žurnalista, jenž do zámoří pravidelně vyráží na pracovní cesty.

Slovenský hokejový talent Juraj Slafkovský očima českého novináře. Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

 
Článek

Poprask vzbudil už ve chvíli, kdy se Juraj Slafkovský stal jedničkou draftu. Na Slovensku zavládla hokejová horečka, od té chvíle hltají fanoušci jakoukoliv novinku ohledně šikovného eprezentanta. Jeho sbírka kanadských bodů není nijak závratná, ale podle českého novináře nemůže být o zklamání řeč. „Jsem velmi rád, že je v tuhle dobu v NHL, že není v AHL nebo v juniorce," tvrdí přesvědčivě.

Slafkovský podle novináře sbírá každým zápasem v dresu Montrealu zkušenosti. „Lekce v NHL dost bolí. Poznal to, když šel do nějaké mlýnice a tam dostal. On se toho ale nebojí, hledá místa, kde se bojuje o puk," chválí mladého Slováka.

Jaké jsou šance Čechů na MS dvacítek? Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Český novinář vnímal slova kouče Montrealu Martina St.Louise na adresu Slafkovského. „Říkal, že to není o tom více střílet, nebo nahrávat, je to o tom mžiku, kdy musíte udělat správné rozhodnutí," konstatuje Burkert a upozorňuje, že mladík hrál ještě před rokem finskou juniorskou soutěž.

Český brankář první obětí legendární finty v NHL. Příště už by gól neplatil, reaguje v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Ten skok je ohromný. On je znamením beran, to jsou většinou extroverti. Má přátelskou povahu. Novináře i fanoušky si získává, dělá vtipy, vypráví o svojí mamince, která ho peskuje za to, že byl suspendován. Vypráví, že mu říkala, ať více střílí. Lidi si získává, jsem jeho fanoušek," dodává na adresu slovenské hvězdičky.

Reklama

Související témata: