Hlavní obsah

Hvězda NHL se českého útočníka vyptávala na Milevsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nafoukané hvězdy? Ani náhodou. Ostře sledovaní útočníci Pittsburghu Sidney Crosby a Jevgenij Malkin prý nejsou žádní namachrovaní frajírci. V pořadu Příklep na Sport.cz na nejznámější hráče Penguins vzpomíná český útočník Radim Zohorna, jenž si s nimi zahrál v jednom týmu. „Sidney byl neuvěřitelnej, přátelskej, od prvních chvil, co jsem přišel do kabiny. Byl brutálně přátelskej, ptal se, bavil se, staral se. Geňa byl taky super, jen tolik nemluvil," svěřuje se Zohorna, který je momentálně hráčem Toronta Marlies.

Sidney byl neuvěřitelnej, přátelskej. Vzpomíná český hráč na Crosbyho v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Angažmá v Pittsburghu bylo jeho vysněnou štací. A když mohl být po boku největších současných hvězd, nejspíše si český hokejista připadal jako v nebi. „Bylo to překvapení, hrozně příjemný vidět. Sidney se choval normálně, ne jako superhvězda. Geňa byl taky super, jen tolik nemluvil jako Sidney. Ty hvězdy fakt nejsou machýrci, nebyly namistrované," dušuje se Zohorna.

Moderátor Honza Homolka z O2 TV vyzvídal, zda přišla mezi Zohornou a Crosbym řeč na bývalého spoluhráče kanadské hvězdy Zbyňka Hrdela. „Bavili jsme se o něm, on je snad z Milevska, tak se mě Sidney ptal, jestli vím, kde to je. Jsou to velcí kamarádi, ptal se i na Česko, jak to tu vypadá," svěřuje se nyní již bývalý hráč Penguins.

Hrát za Pittsburgh? Vždycky to byl můj sen, přiznává český forvard v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Zohorna si užíval po boku současných hvězd, na majitele klubu Maria Lemieuxe však nenarazil. „Za dva roky, co jsem tam byl, jsem ho nepotkal. Viděl jsem ho jen v boxu," tvrdí útočník. „Ale s hráči to byla radost. Na ledě i mimo led. Užíval jsem si to."

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Radimem Zohornou.Video: Sport.cz

Zohorna podepsal s klubem dvouletou smlouvu, v její polovině jej ale Penguins umístili na waiver listinu. „Na waiver mě dali brzy, aby měly další kluby co nejmenší šanci si mě vzít. Ale stáhlo si mě Calgary. Přitom Pittsburgh se mnou počítal do sezony, jelikož jsem měl dobrý kemp. Šance na návrat po třiceti dnech byla, ale Pittsburgh neměl vyřešený platový strop, takže to nemohl udělat," vzpomíná český útočník.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep s hokejovým útočníkem Radimem Zohornou se podívejte ve videu. Řeč přišla i na bývalého gólmana a nyní generálního manažera Rona Hextalla. „To byl divočák, co se rád rval. A dokonce dal dva góly," líčí hokejový novinář Marek Burkert.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.