Hlavní obsah

Hvězdné duo Pastrňák + Krejčí odstartuje sezonu bok po boku! Zacha nečekaným žolíkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový kouč Bostonu Jim Montgomery musel svými plány na novou sezonu potěšit snad všechny české hokejové příznivce. V rozhovoru v pořadu Gresh & Keefe totiž sdělil, jak plánuje poskládat útočné formace a podle všeho to vypadá, že spolupráce českých Davidů Krejčího s Pastrňákem znovu ožije ve druhé lajně. Nová posila Medvědů Pavel Zacha by dokonce měl doplnit duo Bergeron - DeBrusk v první útočné formaci.

Foto: Profimedia.cz

Spolupráce Davida Pastrňáka (uprostřed) s Davidem Krejčím (vpravo) v jedné lajně znovu ožije.

Článek

To, že spolupráce Krejčího s Pastrňákem stále funguje, mohl vidět na uplynulém světovém šampionátu ve Finsku. I v Bostonu spolu tito dva hrávali, ale častěji se Pastrňák objevoval ve formaci s Bergeronem a Marchandem. Krejčí zase hrával s Taylorem Hallem. Kouč Montgomery teď hodlá hráče promíchat.

„Pasta pravděpodobně začne sezonu s Krejčím," řekl. Na křídle by je měl ještě doplnit již zmiňovaný Hall. „Hall měl skvělou sezonu, když měl na centru Krejčího. Ten je dost dynamický ve středním pásmu, což Taylorovi otevře možnosti, odkud může skórovat," popsal své plány kouč.

Vyjádřil se i k nové posile Bostonu, pětadvacetiletému útočníkovi Pavlu Zachovi. „Je to velmi dobrý hráč. Myslím si, že bude moct hrát s Patricem Bergeronem, od kterého se bude učit, jak hrát tím správným směrem," pokračoval Montgomery. Podle něj je Zacha talentovaným hráčem, který teď bude mít možnost hrát s jedním z nejlepších hokejistů v lize.

Dá se však očekávat, že až se uzdraví Brad Marchand, který podstoupil operaci kyčle a úvod sezony kvůli tomu nestihne, bývalý útočník Devils se sestavou propadne, nejspíš do třetí formace.

Bostonští Medvědi mají v nové sezoně jen ty nejvyšší cíle, a to zisk Stanleyova poháru. Proto usilovali o návrat Krejčího a doufají, že právě on s Bergeronem týmu pomohou svými zkušenostmi.

Reklama