Hlavní obsah

Hvězdné války, díl II: Crosby bušil do hlavy Subbana a nechápal chvat jak z bojových sportů

Pittsburgh/Praha

Hvězdné války mezi útočníkem Pittsburghu Sidneym Crosbym a defenzivní oporou Nashvillu P.K. Subbanem napsaly svůj druhý díl. Poté, co měl ve třetí finálové bitvě o hokejový Stanley Cup kapitán Tučňáků Subbanovi říct, že mu smrdí z úst, se do sebe oba kohouti pustili na ledě v pátém duelu. A jejich střet za brankou Penguins na konci první třetiny vyvolal po zápase slovní přestřelku.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby (nahoře) si vyřizuje účty s obráncem Nashvillu P.K. Subbanem.

Článek
Fotogalerie

Čtvrteční utkání, které Pittsburgh vyhrál jednoznačně 6:0 a už jen jediný triumf ho tak dělí od obhajoby Stanleyova poháru, bylo od samotného úvodu pořádně vyhecované, rozhodčí v něm rozdali přes sto trestných minut.

Přispěli k tomu i Crosby se Subbanem a jejich střet z konce úvodního dějství. Obránce Predátorů ztratil za brankou domácích hokejku a následně so dostal do potyčky s kapitánem Penguins. Oba hráči skončili na ledě, čímž ovšem vzájemné pošťuchování neskončilo.

Crosby svému sokovi uštědřil několik úderů do jeho hlavy, menší trest za držení ale obdrželi oba. V následné hře ve čtyřech zvýšili Tučňáci na 3:0 a vyhnali z branky gólmana Pekku Rinneho.

Rozhodnutí arbitrů poslat za katr i Subbana se vůbec nelíbilo kouči Nashvillu Peteru Laviolettovi. „Nerozumím tomu. Opravdu nechápu, za co vlastně Subbana vyloučili. Já jsem viděl, že byl asi desetkrát krosčekován do hlavy. S takovým rozhodnutím fakt nesouhlasím," čertil se Laviolette.

„Nejsem rozhodčí, takže to nemůžu posoudit. Nevím, co už je za hranou, a co ne. Já se prostě snažím hrát svou hru a být tvrdý," snažil se Subban krotit emoce.

Podle Crosbyho však rozhodčí postupovali podle pravidel, když vyloučili i Subbana. „Nevím, co dělal, ale ztratil hokejku a pak mi přidržel nohu chvatem, za který by se nestyděli ani bojovníci v UFC," usmíval se kapitán, který si v probíhající finálové sérii připsal už dvacátý kanadský bod, čímž překonal klubový rekord Maria Lemieuxe.

Reklama

Související témata: