Hlavní obsah

Hvězdný Crosby si oddechl, speciální kryt čelisti může odložit

Kapitán hokejistů Pittsburghu a hlavní hvězda Tučňáků Sidney Crosby nastoupí v play off NHL ve finále Východní konference již bez speciálního krytu čelisti. Crosby odehrál s ochranným krytem doposud všechny zápasy Stanleyova poháru, lékaři mu jej ale nyní dovolili odložit. Proti Bostonu tak vyjede na led už jen s klasickým štítem na oči.

Foto: Jason Cohn, Reuters

Sidney Crosby ještě se speciálním krytem čelisti.

Článek

Crosby se zranil na konci března, kdy jej zasáhl do obličeje puk po tečované střele spoluhráče Brookse Orpika. Kanadský útočník přišel o několik zubů a měl zlomenou čelist. V dubnu v sestavě Tučňáků chyběl, ale v play off již týmu, ve kterém se momentálně daří i brankáři Tomáši Vokounovi, pomohl k postupu mezi čtyři nejlepší celky NHL.

"Nosil jsem kryt celý měsíc, takže je to pro mě trochu nezvyk, že ho teď nemám. Lépe se mi ale dýchá a lépe vidím," pochvaloval si Crosby po nedělním prvním tréninku bez speciálního doplňku na přilbě. V kabině Pittsburghu si z něj už spoluhráči dělali legraci, že alespoň budou vidět jeho vousy, které si hokejisté v play off tradičně nechávají narůst.

Autor sedmi branek a osmi asistencí v play off má momentálně čas si na změnu zvyknout, neboť začátek finálové série Východní konference proti Bostonu dosud nebyl stanoven. Ještě se totiž nerozhodlo, které týmy se utkají ve finále Západní konference.

Reklama

Související témata: