Hlavní obsah

Hvězdou října v NHL byl zvolen útočník Colorada Rantanen

New York

Útočník Mikko Rantanen z Colorada byl v NHL zvolen první hvězdou měsíce. Další ocenění za říjen získali rovněž forvardi Jevgenij Malkin z Pittsburghu a Patrick Kane z Chicaga.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Útočník Mikko Rantanen z Colorada byl v NHL zvolen první hvězdou měsíce října.

Článek

Dvaadvacetiletý Rantanen získal alespoň jeden bod v každém říjnovém zápase s výjimkou jediného. Nejvíce zazářil v duelech proti New Jersey a Ottawě, v nichž si připsal shodně čtyři body za gól a tři přihrávky. Celkem nasbíral ve 12 zápasech 21 bodů za pět branek a 16 asistencí.

Malkin pomohl v říjnu Pittsburghu do čela Metropolitní divize. Dvaatřicetiletý Rus odehrál čtyři tříbodové zápasy, do statistik si zapsal v průměru 1,9 bodu na utkání.

Kane v uplynulém měsíci nastřílel 11 gólů a dělil se o pozici nejlepšího střelce ligy. Střelecky se dokázal prosadit v osmi zápasech.

Nejlepším nováčkem byl zvolen švédský centr Elias Pettersson z Vancouveru. Devatenáctiletý pátý hráč loňského draftu si v osmi říjnových duelech připsal deset bodů za sedm branek a tři asistence. V NHL Pettersson debutoval, v minulé sezoně hrál ještě ve švédské lize za Växjö.

Reklama

Související témata: