Hlavní obsah

Islanders se vztekají na sudí. Žádná přesilovka a hokejka v obličeji před rozhodujícím gólem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdřív se Scott Mayfield nechápavě rozhlížel, proč se nepíská, za dalších deset sekund se jeho rozčílení proměnilo ve vztek. Nepotrestaná hokejka v obličeji obránce Islanders vyvolala vášně.

Výborní lidé, hrozně mi pomohli. Duo Francis-Kron očima Martina Nečase v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Newyorský tým se po porážce 3:4 v prodloužení na ledě Caroliny ocitl ve svízelné situaci. Prohrává v sérii 0:2, o to víc štval Mayfielda a spol. způsob, jak k tomu došlo. U mantinelu zadák Islanders odehrál na konci páté minuty nastavení puk před Jordanem Martinookem. Útočníkovi Hurricanes poté lehce přizvedl hokejku a 30leté křídlo přetáhlo při otočce čepelí hole soupeře přes pusu. Bez odezvy rozhodčích. O chvíli později vlétl do rozhozené obrany Islanders Jesper Fast a překonal Ilju Sorokina. Konec.

„Vy jste nás o...ali! Na co jste se to ku..a dívali?" spílal Mayfield sudím.

„Viděli jsme Scottyho na ledě, jak si zakrývá obličej. Nemyslím si, že by to dělal jen tak," zlobil se spoluhráč Zach Parise. Carolina ale šikovně využila příležitosti, když Mayfield opustil svůj prostor a rozhodla.

Kouč Islanders Lane Lambert byl při tiskovce brunátný. „Viděl jsem jen útržek, ale je jasné, že (Mayfield) měl nějaké problémy a snažil se z toho dostat." Na otázky, zda se mu dostalo od sudích nějakého vysvětlení, proč se nepískalo, a zda si o tom plánuje promluvit s vedením ligy, odvětil stroze už jen: „Ne. Ne."

Islanders ale měli ke stylu vedení zápasu mnohem víc výhrad. „Asi nikdy jsem nehrál utkání, ve kterém bychom neměli žádnou přesilovku a soupeř šest," postěžoval si útočník Brock Nelson.

Carolina ovšem doma splnila roli favorita série a teď je na Islanders, aby v UBS Areně odpověděli. Třetí zápas se hraje na Long Islandu v noci na sobotu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.