Hlavní obsah

Jágr a spol. se dočkali velké vzpruhy! Skvělá zpráva v ten správný čas, raduje se Florida

Florida/Praha

Na návrat klíčových útočníků Alexandra Barkova a Jonathana Huberdeaua si sice ještě musí nějaký čas počkat, přesto hokejová Florida hlásí svým fanouškům radostné novinky. Už dnes v domácím utkání proti Tampě Bay naskočí do sestavy uzdravení obránce Alex Petrovic a forvard Nick Bjugstad. Pro Jaromíra Jágra a spol. bojující o pozice zajišťující postup do play off NHL jde o obrovskou vzpruhu.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Hokejisté Floridy (zleva) Jaromír Jágr, Vincent Trocheck a Mark Pysyk se radují z gólu proti Calgary - ilustrační foto.

Článek

„Je to skvělá zpráva, protože oba jsou zcela jasně výborní hráči. Potřebujeme je, teď je ten správný čas k tomu, aby oživili naši hru," raduje se generální manažer Panterů a od konce listopadu i jejich trenér Tom Rowe.

Florida se potřebuje rychle oklepat z nevydařeného posledního tripu, kdy na kluzištích soupeřů prohrála všechny čtyři duely a získala v nich pouhé dva body. Notně si tak zkomplikovala boj o play off, neboť ve Východní konferenci se propadala na desáté místo a na to osmé ztrácí čtyři body.

V extrémně vyrovnané tabulce ji navíc dělí jen bod od poslední příčky, byť se aktuálně za ní nachází hned šest mančaftů, včetně dnešního soupeře Tanpy Bay.

I proto přichází návrat dvou hráčů z marodky vhod. Důrazný zadák Petrovic nehrál od 15. listopadu, kdy si proti Montrealu poranil kotník. „Je těžké být dva měsíce mimo a jen sedět doma a koukat na kluky, jak hrají. V sezóně nás potkala hromada zranění, kvůli kterým muselo docházet ke změnám v sestavě," uvědomuje si čtyřiadvacetiletý kanadský obránce.

Bjugstad zase absentoval od začátku ledna, neboť laboroval s třísly. „Chci týmu pomoct nejlíp, jak umím. Jsem hladový a připravený k návratu. Byl jsem mimo i na začátku sezóny, takže zranění už mám trochu plné zuby," připomíná univerzální útočník říjnovou pětitýdenní pauzu způsobenou poraněným zápěstím.

Uzdravení Barkova s Huberdeauem v řádu několika dní je sice vyloučené, Rowe ale odmítá několik týdnů staré spekulace, že by si oba ofenzivní tahouni již neměli v této sezóně zahrát. Huberdeau v probíhající sezóně ještě kvůli poraněné achilovce nenastoupil, mohlo by se tak stát v březnu.

A Barkov, jenž pauzíruje od 28. prosince kvůli zádům? „Podle všech zpráv, které jsem dostal, se rehabilitace ubírá správným směrem," nepředpokládá Rowe, že by byla nutná operace. „Pokud by to nakonec bylo jinak, s čímž ale nepočítám, budeme o tom ihned informovat," uzavírá Rowe s tím, že Barkov by mohl být k dispozici v průběhu února.

Reklama

Související témata: